Perasović novi trener Efes Pilsena!

VELIMIR PERASOVIĆ dogovorio je suradnju s turskim Efes Pilsenom. Vijest je danas postala i službena nakon što se već nekoliko dana špekulira da bi ponajbolji hrvatski trener mogao preuzeti slavni turski klub. Jasno je također da je Cibona ostala bez trenera na kraju, malo je reći, turbulentne sezone, prije svega u financijskom smislu.

"Dugo smo željeli Perasa"

Glavni meandžer Efes Pilsena Engin Ozerhun kaže da je Perasović dugo bio njegova želja.

"Ova momčad zahtijeva ovako dobrog trenera kao što je Perasović, a radi se o jednom od najuspješnijih imena u Europi proteklih godina. Vjerujem da će Perasović biti jednako uspješan i u Efes Pilsenu", kratko je na službenim stranicama kluba prokomentirao čelnik Efesa.

Prema prvim informacijama, Peras je potpisao dvogodišnji ugovor iako za sada nije poznato koje su cifre u igri.

Mijatović nasljednik?

Nameće se logično pitanje tko će naslijediti dosadašnjeg Ciboninog trenera. Kako sada stvari stoje, najizglednije ime koje se nameće je dosadašnji pomoćni Cibonin trener i Perasova desna ruka, Tomislav Mijatović, koji ujedno obavlja funkciju pomoćnog trenera u reprezentaciji. Da je Mijatović izgledan kandidat potvrdio je i sam Perasović na svojoj posljednjoj press konferenciji koju je odradio kao Cibonin strateg. Uz komplimente koje je odaslao na račun svog pomoćnika, Perasović je rekao kako je upravo Mijatović njegov legitimni nasljednik.

Uz Mijatovića, spominje se i ime Veljka Mršića, legendarnog Ciboninog kapetana i hrvatskog reprezentativca. Naravno, mnogo će toga ovisiti i o financijskoj situaciji pod Tornjem koja je za sada daleko od idealne. Još uvijek nije riješeno pitanje glavnog sponzora koji bi trebao srediti većinu problema koji su mučili Vukove protekle sezone. Na potezu je Uprava...

Pročitajte više