Perez postavio Modriću tri uvjeta za novi ugovor. Španjolci: Sada je sve na Luki

Foto: EPA

REAL MADRID je prošli mjesec poručio kako će odluku o novom ugovoru za Luku Modrića donijeti na kraju sezone. Kraljevski klub je vodeća momčad španjolskog prvenstva, a u četvrtfinalu Lige prvaka igrat će protiv branitelja naslova Manchester Cityja. U siječnju je osvojio Superkup pobjedom nad Barcelonom i ispao u osmini finala Kupa od Atletico Madrida.

Trener Carlo Ancelotti ove sezone priliku daje mlađim igračima na sredini terena u skladu s klupskom politikom pomlađivanja momčadi. Modrić je ove sezone sudjelovao u 36 utakmica, često ulazeći s klupe za pričuve. Za Real Madrid je od ljeta 2012. odigrao 520 utakmica i osvojio 24 trofeja. Ako želi još koji, morat će pristati na tri uvjeta koja mu je postavio Florentino Perez, barem tako navodi Defensa Central.

Dva su uvjeta poznata od ranije

Od tri uvjeta, dva su odavno poznata. Modrić u Realu ima bruto plaću od 22 milijuna eura, a uloga u momčadi mu je daleko od toga da je neophodan za sastavljanje prvih 11 pa se stoga očekuje da potpisom novog ugovora dođe do znatnog smanjenje plaće. Kako pišu Španjolci, Perez traži da Modrić prepolovi plaću.

Osim toga, Modrić mora pristati na to da će biti opcija s klupe, dakle čovjek bez garantiranog mjesta u prvih 11. To je drugi uvjet, a treći se odnosi na Endricka (16), najnovije Realovo čudo od djeteta koje je stiglo iz Brazila.

Perez traži od Modrića da bude Endrickov mentor, na isti način na koji je bio Rodrygov kada je on dolazio iz Brazila u Real. S Rodrygom je Modrić razvio toliko dobar odnos da ga mladi Brazilac zove ocem, a Perez se nada da bi slično mogao postići i s Endrickom. "Sada je sve na Luki", poručuju Španjolci.

Pročitajte više