Perišić korak bliže povratku u Hajduk? Gazzetta: Odlazak iz Tottenhama je izvjestan

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

ANTONIO CONTE je u nedjelju kasno navečer dobio otkaz u Tottenhamu, u koji je ljetos doveo svog miljenika Ivana Perišića. Talijanski mediji odmah su počeli pisati kako takav rasplet s trenerom vrlo vjerojatno može značiti i sličan epilog u Tottenhamu za Perišića. On je doveden isključivo kao čovjek trenera koji je sada otpušten. Perišić k tome ima 34 godine i praktički je nemoguće da novi trener na njemu gradi momčad, piše Football Italia.

Perišić u Londonu nije onaj iz Milana

Talijanski medij podsjeća i da su nakon početnih nesuglasica, odnosno Perišićevog odlaska na posudbu u Bayern 2019./20. zbog odbijanja da igra lijevog wing-backa u Conteovom sustavu 3-5-2, trener i igrač savršeno funkcionirali u Interu, u kojem je Perišić proveo šest sezona, odigrao 254 utakmice, postigao 55 i namjestio 49 golova. "Perišić je bio ubojiti lijevi bočni i ključni igrač momčadi koja je uzela Scudetto 2021. Zatim je Conte otišao u Chelsea i nije bilo iznenađenje što mu se Perišić pridružio nakon što mu je prošlog ljeta istekao ugovor s Interom.

No Perišić u Tottenhamu ne igra onako impresivno kao u Interu. Jedan gol i devet asistencija ove sezone ne zvuče loše, ali dojam i značaj koji je ostavljao u Interu su daleko bolji i važniji. Nerazzurrima očito nedostaje Perišić. U prvom dijelu sezone činilo se da bi ga Federico Dimarco mogao dostojno zamijeniti, ali sada je jasno da Interu za povratak u borbu za naslov treba upravo igrač Perišićeve kvalitete i iskustva."

Gazzetta: Interu nedostaje Perišić i Ivanu nedostaju Nerazzurri

Gazzetta dello Sport je na istom tragu. "Interu nedostaje Perišić i Ivanu nedostaju Nerazzurri" naslov je pod kojim piše: "Veliki problemi s Dimarcom i Gosensom ostavili su rupetinu na Interovom lijevom boku. Zato je nemoguće ne pomisliti na Ivana Perišića, koji u Londonu nije ni blizu razarajući kao u Milanu.

Perišić je u Tottenhamu daleko od forme karijere, koju je od 2020. do 2022. pokazivao u Interu, prvo pod Conteom, a onda pod Inzaghijem. Prošle sezone, zadnje u Interu, Ivan je postigao 10 golova, od čega mnoge u najvećim utakmicama: Napoliju, Milanu te dva protiv Juventusa za trijumf u finalu kupa." Gazzetta dodaje kako je realistično da se u Inter vrate i Perišić i Conte jer klub razmišlja o tome da otpusti Simonea Inzaghija.

Perišić prije tri mjeseca na splitskoj Rivi: Uskoro idem po titulu s našim najdražim Hajdukom

 

VIDEO: Dalmacija danas

Na ovom mjestu i pod novonastalim okolnostima moramo podsjetiti na ono što je Perišić rekao prije tri mjeseca na splitskoj Rivi. Na dočeku hrvatskih reprezentativaca povodom osvajanja bronce na SP-u Perišića su dočekali transparenti s natpisima "Ivane, vrime je", koji ga pozivaju da se vrati u Hajduk. Perišić je dobio ogromne ovacije kad je izašao na pozornicu, a nakon toga je oduševio navijače izjavom o tome kad će se vratiti u Hajduk:

"Prije četiri i pol godine je ovdje bilo prekrasno, obećao sam neke stvari, nisam rekao kada. Ali bit će uskoro. Nećete čekati još četiri godine sigurno. Još malo imam posla na Zapadu. Po titulu s našim najdražim Hajdukom ćemo ići, rekao sam ubrzo, neću reći i koje godine."

Pročitajte više