KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Perišić objasnio zašto je poništen gol za pobjedu Hrvatske

Foto: Daniel Kasap/AP Photo/Guliver Image

HRVATSKA nije uspjela pobijediti Slovačku u Osijeku u susretu 8. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar sljedeće godine.

Utakmica je završila 2:2 nakon što se Hrvatska dvaput vraćala iz rezultatskog zaostatka golovima Andreja Kramarića i Luke Modrića koji su poništavali prednost Slovaka ostvarenu preko Schranza, odnosno Haraslina.

Drama u 83. minuti

Mnogo drame izazvao je i poništeni gol, koji je postigao Nikola Vlašić u 83. minuti za preokret Hrvatske (3:2). Glavni sudac Ovidiu Hategan iz Rumunjske dobio je instrukciju iz VAR sobe da je Ivan Perišić bio u ofsajdu prije nego što je Vlašić poslao loptu u mrežu.

Andrej Kramarić je prije poništenog gola uputio centaršut u kazneni prostor i tražio suigrače na drugoj stativi. Tamo su bili Marko Livaja i Ivan Perišić. Lopta je stigla do Martina Koscelnika koji se hrvao s Perišićem. Koscelnik ju je vratio prema Livaji, koji je bio u duelu s Peterom Pekarikom.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PONIŠTENI GOL.

Livaja je s Pekarikom pao na travnjak i onda udario loptu prema Perišiću, koji je već bio na travnjaku, kao i Koscelnik. Lopta nije stigla do Perišića, koji se nalazio u ofsajdu, nego do Koscelnika, koji ju je udario leđima. Tada se aktivirao i Perišić te dodirnuo loptu, a onda je naletio Vlašić i zabio gol.

"Suci su rekli da to ne vrijedi"

Suci su procijenili da Koscelnik nije započeo drugu akciju i time poništio Perišićevo zaleđe, odnosno da nije namjerno htio početi napad svoje ekipe. Time je zaleđe ispravno dosuđeno, a to je pojasnio i Perišić

"Bili smo bolji, rezultat nije realan. Dominirali smo od prve minute, no primili smo dva gola, što se ne smije dogoditi. Vjerovali smo da možemo, ali eto. Pogledao sam snimku, dirao sam loptu petom, to je novo pravilo... Po tome je zaleđe, mislio sam da je to druga akcija, suci su rekli da to ne vrijedi. Peh, ali i dalje je sve na nama. Dali smo sve od sebe, ali nije išlo. Moramo pobijediti u sljedeće dvije utakmice. Jednostavno je, dvije utakmice, dvije pobjede i idemo u Katar. Znamo da smo dali sve od sebe, pozitivni smo. Igrali smo do zadnje minute i tako moramo nastaviti. Mladi su dobri, Hrvatska ima budućnost, nema straha", rekao je Perišić.

Pročitajte više