TRANSFERI

Perišić u Tottenhamu? Inter bi Mourinhu ovom razmjenom ispunio staru želju

Foto: EPA

IAKO se Tanguy Ndombele nije proslavio u prvoj sezoni u Tottenhamu, u koji je stigao prije 13 mjeseci iz Lyona za klupski rekord od 60 milijuna eura odštete, Inter je odlučan dovesti francuskog veznjaka, a kao mogući dio paketa koji bi otišao u drugom smjeru spominje se Ivan Perišić.

Ndombele je u prvoj sezoni sakupio samo 29 nastupa za Tottenham, a u Premier ligi je u početnoj postavi bio tek 12 puta. Jose Mourinho tvrdi da i dalje vjeruje u njega te da očekuje kako će u drugoj sezoni biti bolji, no te se riječi mogu protumačiti i kao pokušaj da podigne cijenu 23-godišnjem Francuzu.

Za samo godinu dana na Francuzu bi izgubili 10 milijuna eura

Ipak, The Guardian piše kako su Londončani spremni pustiti Ndombelea u Inter za 50 milijuna eura, što bi značilo da su na njemu u samo godinu dana izgubili 10 milijuna samo na transferu, plus plaću za prvu sezonu šestogodišnjeg ugovora.

Međutim, Inter ne može izdvojiti ni toliko pa nudi razmjenu u kojoj bi u Tottenham otišao slovački branič Milan Škriniar, a njega Jose Mourinho vidi kao zamjenu za Jana Vertonghena, kojem je istekao ugovor.

Mourinho je Perišića želio dovesti u Manchester United

The Guardian piše i da Tottenham drži oko na Ivanu Perišiću, kojeg je Mourinho želio dovesti kao menadžer Manchester Uniteda.

Doduše, prema engleskom dnevniku, glavni favorit za Perišićev potpis je Bayern München, iako su Nijemci već odavno poručili Interu da ne namjeravaju aktivirati opciju o otkupu nakon što je prošlu sezonu hrvatski reprezentativac ondje proveo na posudbi.

FOTO: Perišićeva statistika po klubovima (izvor: Transfermarkt)

Antonio Conte također više ne računa na njega pa se nedavno pisalo i da ga je Inter ponudio Manchester Unitedu u zamjenu za Alexisa Sancheza.

Inter ga je nudio Unitedu u zamjenu za Sancheza

Čileanac je u milanskom klubu na posudbi, no United je najavio da će ga povući prije završnice Europa lige, što Interu nikako ne odgovara pa pokušava posudbu što prije pretvoriti u stalan transfer.

Međutim, interes s Old Trafforda za Perišića prestao je u trenutku rastanka s Mourinhom, no kako je Portugalac veliki fan hrvatskog krilnog napadača, zaista je moguće da on završi u Tottenhamu kao dio odštete za Ndombelea.

Pročitajte više