Petra Martić u drami izborila četvrtfinale turnira u Madridu

Foto: EPA

HRVATSKA tenisačica Petra Martić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira iz serije Masters 1000 u Madridu, nakon što je u osmini finala savladala 12. igračicu svijeta, Čehinju Barboru Krejčikovu, sa 6:3, 7:6 (1) nakon sat i 55 minuta igre. Martić je odlično otvorila susret i povela 3:0 te prednost breaka držala sve do sedme igre kada je pala u krizu servisa, što je Krejčikova iskoristila.

No, odmah u sljedećoj igri hrvatska igračica stigla je do nove prednosti koja joj je bila dovoljna za osvajanje prvog seta. Kada je Martić breakom otvorila i drugi set, činilo se kako će brzo do pobjede. No sredinom seta ponovila se situacija iz prve dionice, Krejčikova je vratila break i poravnala na 3:3, samo da bi Martić uzvratila u sljedećoj igri za novu prednost.

Dramatičan drugi set

Martić je kod vodstva 5:3 imala dvije meč-lopte na servis Čehinje, no Krejčikova se uspjela izvući i zatim je krenula dramatična završnica. Martić je kod servisa za meč stigla do 30:0, ali ne i meč-lopte, Krejčikova je izjednačila na 5:5 pa povela 6:5, a onda imala i četiri set-lopte na servis naše igračice.

Marić je nakon više od deset minuta borbe u 12. igri drugog seta ipak izborila tie-break u kojemu je Krejčikova osvojila prvi poen, ali je Martić uzvratila sa sedam uzastopnih za konačno slavlje. Hrvatska tenisačica će u četvrtfinalu igrati protiv bolje iz ogleda prve igračice svijeta Ige Swiatek i Jekaterine Aleksandrove. 

Pročitajte više