Philadelphia prva u konferencijskom polufinalu, Sharksi zgazili Colorado

HOKEJAŠI Philadelphia Flyersa bili su zadnja momčad koja je u osnovnom dijelu sezone osigurala plasman u doigravanje. No, prvi su od svih prošli u konferencijski polufinalE.

Philadelphia je u petoj utakmici serije protiv New Jerseyja slavila u gostima s 3:0, te je dobila seriju s 4-1 u pobjedama. Danny Briere postigao je pogodak u prvoj trećini za vodstvo gostiju, a u drugoj je dvostruki strijelac bio Claude Giroux.

Vratar gostiju Brian Boucher obranio je svih 27 udaraca igrača New Jersey Devilsa, kojima očito nikako ne odgovara igrati protiv Philadelphije. Ostali su i u 11. međusobnom dvoboju ove sezone na samo dvije pobjede.

Branitelji naslova pobjednika Stanley Cupa, Pittsburgh Penguinsi, nisu uspjeli ostvariti i četvrtu uzastopnu pobjedu protiv Ottawa Senatorsa, koja bi ih odvela u polufinale. Ottawa je pobijedila 4:3 zahvaljujući pogotku Matta Carknera nakon 7 minuta i šest sekundi igre u trećem produžetku! Bila je to najduža utakmica ove sezone i najduža u povijesti Senatorsa, a treća najduža u povijesti Pittsburgha.

Gostima se itekako isplatilo odraditi maratonski dvoboj, jer su uspjeli smanjiti vodstvo Penguinsa u pobjedama na 3-2 i vratiti seriju na svoj led. Carkner je zabio prvi gol ove sezone u doigravanju.

Sidney Crosby je u domaćem sastavu imao gol i asistenciju. U svih pet utakmica odigravanja upisao je minimalno dva poena. Ukupno ih je prikupio 13 u doigravanju, a računajući i zadnjih pet utakmica osnovnog dijela sezone, 28 u zadnjih 10 utakmica.

San Jose Sharksi, prvaci Zapadne konferencije, pobijedili su kao domaćini Colorado s 5:0, čime su poveli s 3-1 u pobjedama. Bila je to prva utakmica ovih rivala u odigravanju u kojoj nije bilo neizvjesnosti. Sve prethodne četiri odlučene su s golom razlike, a zadnje tri u produžecima.

Colorado je dobio dvije od prve tri, a sada prednost imaju Sharksi, u čijim je redovima Logan Couture bio dvostruki strijelac. Vratar Jevgenij Nabokov upisao je 28 obrana za svoju sedmu utakmicu u karijeri u play-offu u kojoj nije primio gol.

Napadačku formu napokon su pronašli i hokejaši Chicaga, koji su u gostima svladali Nashville s 3:0 i poravnali seriju na 2-2 u pobjedama. Patrick Sharp bio je dvostruki strijelac, a jedan pogodak dodao je Jonathan Toews. Obojicu su to bili prvi golovi u ovoj seriji. Vratar Blackhawksa Antti Niemi upisao je 33 obrane.

 

NHL doigravanje, prvi krug:

Istočna konferencija:

New Jersey (2) – Philadelphia (7) 0:3

Philadelphia je dobila seriju 4-1

Piitsburgh (4) – Ottawa (5) 3:4 (produžetak)

Pittsburgh vodi 3-2 u seriji

Zapadna konferencija:

San Jose (1) – Colorado (8) 5:0

San Jose vodi 3-2 u seriji

Nashville (7) – Chicago (2) 0:3

Rezultat u seriji je 2-2

Pročitajte više