LIGE PETICE

Pirlo nakon debakla izdvojio veliku pogrešku igrača kojeg je platio 72 milijuna eura

Foto: Giuseppe Maffia/Guliver Image

JUVENTUS je u 28. kolu Serie A doživio neočekivan poraz od Beneventa na svom terenu. Gosti su slavili 1:0.

Sada za vodećim Interom zaostaju čak deset bodova. Iako brojni navijači Juventusa i javnost zazivaju Pirlovu smjenu, direktor kluba Fabio Paratici stao je iza trenera.

Pirlo je nakon utakmice bio jako kritičan prema svojoj momčadi. "Nismo osjećali pritisak uoči utakmice, ali očekivali smo da ćemo odigrati bolje od ovog. Umjesto toga bili smo loši u svakom mogućem aspektu igre. Kad igraš ovako, možeš izgubiti od bilo koga. Benevento je dobro organizirana momčad. Znali smo da ćemo trebati strpljenja da ih probijemo, ali bilo smo loši", rekao je trener Juventusa pa dodao: "Prvenstvo još nije gotovo. Moramo nastaviti vjerovati. Kao što sam jučer rekao, naš cilj je isti, ali moramo promijeniti pristup da ga ostvarimo. Nosimo veliki dres i moramo to poštovati svakog trenutka."

Izdvojio je i grešku Arthura Mela, igrača koji je proteklog ljeta stigao iz Barcelone za 72 milijuna eura: "Ta pogreška nije nalik njemu. Mislim da nije vidio suparničkog igrača od Bonuccija. Ali svejedno je trebao dodati golmanu. Horizontalan pas je najopasniji u nogometu, to se nikad ne radi."

Na kraju su ga novinari pitali kakvu bi sebi ocjenu kao treneru Juventusa dao, od 1 do 10. "Nikad ne dajem sud o sebi. To ionako rade svi drugi, posebno mediji. Tu ocjenu prepuštam vama", zaključio je Pirlo.

 

Pročitajte više