Liga prvaka

Pirlo šokiran Ronaldovim potezom: Nikad to nisam vidio, ne znam zašto je to napravio

Foto: EPA

JUVENTUS je u dramatičnoj utakmici nakon produžetaka ispao iz Lige prvaka od Porta. Talijanski klub u 90 minuta je nadoknadio 1:2 zaostatak iz Portugala, ali su obje momčadi u dodatnih 30 minuta postigle po pogodak pa je Porto prošao dalje zbog gola više u gostima.

"Kad napravite četiri velike pogreške u dvije utakmice, najčešće ispadate iz natjecanja", rekao je nakon utakmice utučeni trener Juventusa Andrea Pirlo kojem prijeti otkaz zbog loših rezultata u debitantskoj sezoni na klupi velikana iz Torina.

"Sigurno će nam trebati nekoliko dana da dođemo sebi nakon ovog. Moramo što prije shvatiti da je tek ožujak i da još stignemo spasiti sezonu u talijanskom prvenstvu. Dobro smo otvorili utakmicu, imali Moratinu priliku, a onda napravili pogrešku i primili pogodak iz jedanaesterca. Taj gol je promijenio utakmicu."

Mnogi su kritizirali Cristiana Ronalda i Adriena Rabiota jer su kod drugog gola Porta okrenuli leđa u živom zidu.

"Ne znam što se dogodilo. Zna se tko kod nas ide u živi zid i nikad ranije se ovakva situacija nije dogodila, nikad nisu okrenuli leđa. Ne mislim da su se prepali lopte, više mi se čini da su mislili kako je predaleko da bi se ugrozio gol. Bila je to pogreška kakva se rijetko viđa."

Njegov prethodnik Maurizio Sarri dobio je otkaz jer nije izborio četvrtfinale Lige prvaka.

"Ne znam zašto je Sarri smijenjen. Ja sam trener Juventusa, imamo višegodišnji projekt i nisam zabrinut za svoju poziciju. Situaciju u Ligi prvaka ne možemo više promijeniti, ali u talijanskoj ligi možemo." 

Pročitajte više