OPROŠTAJ SA STILOM Pjaca s dva gola preokrenuo za prolaz Dinama

Foto: Hina

NOGOMETAŠI Dinama izborili su plasman u treće pretkolo Lige prvaka nakon što su u dramatičnom uzvratu 2. pretkola na stadionu Maksimir pobijedili Vardar 3:2 i tako potvrdili pobjedu 2:1 iz prve utakmice igrane u Skoplju.



Dinamo je gubio 0:1 i 1:2, ali je uspio preokrenuti rezultat i izboriti pobjedu. Nakon skopskog slavlja 'modri' su daleko teže nego što se očekivalo izborili prolaz u iduću rundu u kojoj ih očekuje imenjak iz Tbilisija.

Gruzijski prvak je plasman u 3. pretkolo izborio protiv armenskog Alaškerta. Dinamo je u prvom susretu pobijedio 2:0, a potom u uzvratu odigrao 1:1. Prva utakmica 3. pretkola Lige prvaka je na rasporedu 26. srpnja u Zagrebu, a uzvrat je tjedan dana kasnije.



Vardar je odlično ušao u utakmicu i već u osmoj minuti gosti su opasno zaprijetili. Asani je pucao, međutim Ježina je zaustavio njegov udarac. U 37. minuti 'modre' je spasila sreća. Hambartsumjan je bio najviši u skoku i udarcem glavom pogodio je okvir gola. Bila je to već četvrta vratnica igrača Vardara nakon što su u Skoplju tri puta uzdrmali okvir Dinamova gola.

Odličnu igru Vardar je okrunio sjajnim pogotkom Darka Velkoskog sa 30 metara. Branič skopskog sastava je opalio i poslao loptu u donji lijevi kut za vodstvo gostiju. U 43. minuti okvir gola je pogodio i Soudani, koji je pucao s ruba kaznenog prostora.



Dinamo je u nastavku susreta zaigrao daleko bolje i u 54. minuti je Marko Rog izborio kazneni udarac kojeg je realizirao Marko Pjaca. Međutim, u 63. minuti gosti ponovo vode. Nakon izgubljene lopte na sredini terena sjevnula je kontra gostiju nakon koje je Schildenfeld poslao loptu u vlastitu mrežu.

Samo šest minuta kasnije Pjeca je još jednom izjednačio i to ponovo iz jedanaesterca. Spirovski je igrao rukom u kaznenom prostoru, a Pjaca na oproštaju od Maksimira sigurno zabio i svoj drugi pogodak. Potpuni preokret dogodio se u 79. minuti kada je Machado golom s ruba kaznenog prostora razriješio sve dvojbe oko prolaza u treće pretkolo. Machado je pucao, a lopta se potom odbila od bloka i prevarila gostujućeg vratara za 3:2.

U 85. minuti teren je uz ovacije navijača napustio Marko Pjaca koji se na sjajan način oprostio od 'modrog dresa'. Hrvatski reprezentativac karijeru će nastaviti u dresu talijanskog prvaka Juventusa.



Tijek utakmice:

KRAJ

90' Igrat će se četiri minute nadoknade.

89' Antolić je centaršutom pronašao Juniora, ali Čileanac glavom puca pokraj gola.

86' Marko Pjaca dobio je ovacije maksimirskih tribina, oprostio se od Dinama s dva gola i asistencijom. Umjesto njega na terenu je povratnik Josip Pivarić.

81' Junior Fernandes zamijenio je Marka Roga.

79. minuta: GOOOOOOOOOOOL za Dinamo! 3:2, strijelac Paulo Machado. Dinamov veznjak dobio je loptu od Marka Pjace na 18-ak metara i šutirao prema golu, lopta je putem zakačila braniča Vardara, promijenila smjer i prevarila Aleksovskog.

78' Sigali i Soudani pripremili su udarac Antoliću, ali Dinamov kapetan pucao je preko gola.

75' Pjaca želi i treći, ali morat će pričekati, njegov udarac nije ugrozio Aleksovskog.

70. minuta: GOOOOOOOL za Dinamo! 2:2, strijelac Marko Pjaca iz jedanaesterca. Spirovski je igrao rukom u šesnaestercu i ruski sudac pokazao je na bijelu točku. Marko Pjaca opalio je pod prečku i zabio svoj drugi na današjoj utakmici.

68' Kranjčar je izvadio špicu Armina Hodžića i uveo braniča Filipa Benkovića.

62. minuta: GOOOOOOOOOOOL za Vardar! 1:2, autogol Gordon Schildenfeld. Rog je izgubio loptu na sredini igrališta, Makedonci su povukli kontranapad preko lijeve strane, Kojašević je dao u sredinu a Gordon Schildenfeld ispred Velkoskog ugurao loptu u vlastitu mrežu.

58' Vardarov tragičar Hambartsumyjan opalio je iz slobodnog udarca, ali Ježina ovaj put spreman.

55. minuta: GOOOOOOOOOOL za Dinamo! 1:1, strijelac Marko Pjaca iz jedanaesterca. Marko Rog pobjegao je Hambartsumyjanu, koji ga je srušio u šesnaestercu. Pjaca je preuzeo odgovornost, Aleksovski je legao ulijevo, a Dinamov napadač pucao udesno za izjednačenje.


51' Javnu opomenu dobio je i Dinamov kapetan Domagoj Antolić.

47' Stojanović se ubacio u šesnaesterac pa pronašao Hodžića, ali Dinamov napadač pucao je u blok.

45' Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena. Ukupan rezultat je 2:2, ali Dinamo je u prednosti zbog gola više u gostima.



45' Igrat će se dvije minute sudačkog vremena.

42. minuta: Velika prilika za Dinamo:
Hodžić se sjurio u šesnaesterac i poslao povratnu u sredinu, Soudani je snažno opalio i pogodio prečku. Lopta se odbila u polje, ali nije prešla gol-liniju.




38' Soudani je požutio.

38. minuta: GOOOOOOOOOOL za Vardar! 0:1, strijelac Darko Velkoski. Minutu prije gola Vardar je nakon slobodnog udarca pogodio stativu, a kazna za Dinamo stigla je u 38., Velkoski je opalio praktički iz Zoološkog vrta, s udaljenosti veće od 25 metara i pogodio malu mrežu.

36' Juan Felipe opalio je prema Ježini, ali bez opasnosti po Dinammova golmana.

32' Požutio je i Hambartsumyan.

30' Oba Dinamova braniča su pogriješila, najprije je Sigali poklonio loptu Vardaru, potom Schildenfeld. No zasad nema kazne gostiju. Kranjčar je poslao Filipa Benkovića na zagrijavanje.

27' Matel je ubacio s lijeve strane, lopta je išla oštro na peterac, ali obrana Vardara očistila je ispred Hodžića.

23' Ponovno raspoloženi Pjaca, izbacio je dvojicu braniča lažnjakom, ušuljao se u šesnaesterac pa pokušao iznenaditi Aleksovskog, ali pogodio je vanjsku stranu mreže.

20' Makedonski kapetan Boban Grnčarov dobio je prvi žuti na utakmici. Praktički u idućoj akciji dobio ga je i Dinamov bek Petar Stojanovič.

19' Pjaca je pao u šesnaestercu tražeći najstrožu kaznu, ali sudac je bio blizu i nije se uhvatio za zviždaljku.

15' Sigali je skrivio slobodan udarac na 20 metara od gola, makedonski stoperi odlični su skakači, ali ovaj put Dinamo je bio dobro postavljen.

12' Dinamo je odgovorio preko Marka Pjace, ali njegov udarac nije ozbiljnije ugrozio Aleksovskog.

9. minuta: Velika prilika za Vardar:
Asani je pobjegao zamci zaleđa, pokušao zaobići Ježinu, ali Dinamov golman nije nasjeo i nastavio je pratiti krilo Vardara. Asani je opalio, a Ježina jedva oranio, naime lopta mu je prošla kroz noge, ali Spirovski nije stigao zatvoriti.

3' Gužva pred Ježinom nakon kornera gostiju. Jonathan Balotelli je pokušao glavom, ali Stojanovič je bio brži od prezimenjaka slavnog talijanskog napadača.

1. minuta:
Započeo je uzvrat protiv Vardara, Dinamo brani 2:1 iz Skopja na Maksimiru, a pobjednika očekuje Dinamo Tbilisi u 3. pretkolu Lige prvaka.

Uoči utakmice:




20:40
Sav prihod od prodaje ulaznica ide za Vukovarski vodotoranj, dosad ih je oko 10.000 na stadionu.

20:20
Na blagajni ispred stadiona Maksimir veliki su redovi, Pjacina posljednja predstava mogla bi u zadnji čas napuniti tribine.


DINAMO:
Ježina - Stojanovič, Sigali, Schildenfeld, Matel - Antolić, Rog, Machado - Pjaca, Soudani, Hodžić

VARDAR: Aleksovski - Hambartsumyan, Grnčarov, Novak, Glišić - Spirovski, Velkovski,
Asani, Juan Felipe, Kojašević - Balotelli


Glavni sudac:
Sergej Ivanov  (RUS)

Pomoćnici:
Vjaćeslav Sjemenov, Dimitri Mosjakin (RUS)

Stadion:
Maksimir


Pjacino zbogom hrvatskim nogometnim pašnjacima

"Tužan sam jer napuštam klub za koji navijam odmalena, ali utakmica protiv Vardara bit će mi posljednja u Dinamovom dresu," rekao je uoči odlaska u Juventus Marko Pjaca, najskuplji transfer u povijesti hrvatskog prvaka.


Oprostit će se protiv makedonskog Vardara, koji će u Maksimiru pokušati napraviti podvig i nadoknaditi zaostatak 2:1 iz prve utakmice. Trener Goce Sedloski, Dinamova igračka legenda, najavio je potpunu ofenzivu jer smatra kako je poraz iz prve utakmice "nezaslužen".



No okolnosti mu ne idu u priog, najbolji Dinamov igrač baš će protiv njega posljednji put zaigrati za Dinamo, a trener Cico Kranjčar na Maksimiru ima impresivan omjer, naime samo dvaput je izgubio kod kuće na klupi Modrih.
 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte više