Pjanić otkrio zbog kojeg transfera je plakao: Srce mi se slomilo

Foto: EPA

ROMA i Juventus odigrali su 1:1 u 35. kolu Serie A. Romelu Lukaku doveo je rimsku momčad u vodstvo u 15. minuti, a Bremer je izjednačio u 31. minuti. Peta Roma tako je tri kola prije kraja talijanskog prvenstva ostala na šest bodova zaostatka za trećim Juventusom.

Talijanski novinari uoči utakmice u Rimu razgovarali su s donedavnim bosanskohercegovačkim reprezentativcem Miralemom Pjanićem (34). Na pitanje za koga navija u susretu svojih bivših klubova, poželio je da pobijedi bolji. Ujedno je otkrio kako se osjećao kada je 2016. napustio Romu i u transferu vrijednom 32 milijuna eura prešao u Juventus.

"Plakao sam, srce mi se slomilo kada sam napustio Romu. No, u Juveu sam također proveo lijepe godine, tako da i njega nosim u srcu", poručio je Pjanić za Corriere dello Sport. Osvojio je 11 klupskih trofeja i jednom bio najbolji nogometaš Bosne i Hercegovine.

Najviše utakmica odigrao je za Romu i Juventus

Pjanić je u karijeri nastupao za Metz, Lyon, Romu, Juventus, Barcelonu i Bešiktaš, a od ljeta 2022. nalazi se u Sharjahu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, za koji je ove sezone upisao 29 nastupa i devet asistencija.

Najviše službenih utakmica, njih 185, odradio je u dresu Rome i za nju zabio 30 te namjestio 44 pogotka. Drugi na popisu je upravo Juventus, koji je predstavljao u 178 utakmica u kojima je 22 puta bio strijelac, a 44 puta asistent. Nedavno se oprostio od reprezentacije BiH s kojom je nastupio u 115 susreta. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na četiri milijuna eura.

Pročitajte više