HNL

Pjevao protiv Dinama, a sad će igrati za njega. Napustio Rijeku kad je bilo najteže

Foto: HNK Rijeka

STEFAN Ristovski, 28-godišnji desni bek i makedonski reprezentativac, novi je igrač zagrebačkog Dinama. S aktualnim prvakom Hrvatske ima dugu i ne baš tako lijepu povijest. Prije samo nekoliko godina zaklinjao se u ljubav prema Rijeci i vrijeđao Dinamo, a sada je prešao u redove jednog od najvećih rivala.

Očarao je HNL i likovao nad Dinamovim debaklom

U sezoni 2016./2017. dogodilo se jedno od najvećih iznenađenja u povijesti HNL-a. Rijeka je uspjela, na čelu s trenerom Matjažom Kekom, prekinuti Dinamovu jedanaestogodišnju dominaciju i osvojiti prvu titulu prvaka države u svojoj povijesti. 

Iako je takav pothvat bio prije svega posljedica sjajne timske igre i Kekovog sustava, dva igrača su se naročito istaknula. Jedan je bio Franko Andrijašević, koji je kao vezni igrač sa 16 golova bio ključ Rijekinog napada. Drugi je bio Stefan Ristovski, sjajan desni bek koji je u oba pravca bio igrač koji radi razliku. 

Kada je Rijeka svladala Cibaliju u predzadnjem kolu i matematički potvrdila naslov, upravo je Ristovski bio jedan od onih koji je najžešće slavio. Veliki miljenik Armade bio je jedan od onih koji je na proslavi naslova poveo pjesmu "Bit će Dinamo ku*ac šampion", čime je samo zadobio dodatne simpatije Rijekinih igrača.

Već na polusezoni bilo je priče da je Mišković odbio nekoliko ozbiljnih ponuda, a Ristovski je naglašavao svoju ljubav prema Rijeci.

Zaklinjao se u Rijeku pa lagao navijačima i otišao iz kluba kad su ga najviše trebali

"Ma kakvi, nema govora o transferu, vjerujte mi, ja bih prvi priznao da se nešto događa, ali nije još ništa ni blizu gotovo", uvjeravao je navijače Stefan Ristovski nakon što je Rijeka izbacila Salzburg u trećem pretkolu Lige prvaka. Ipak, samo tri dana kasnije pokazalo se da je Ristovski lagao.

Sve se dogodilo prije dvoboja u pretkolu protiv Olympiakosa u kojem je Rijeka mogla osigurati grupnu fazu Lige prvaka i 15 milijuna eura. "Ako treba, ja ću poginuti za ovaj klub, za ovaj grad, za ovu momčad i za ove navijače. Volim Rijeku", poručivao je Ristovski, a onda sve uprskao.

Iz kluba su ga preklinjali da ostane još samo dvije utakmice, a nudili su mu i novac. "Za to nije bilo razumijevanja s druge dvije strane. Igrač i njegov zastupnik s jedne i Sporting s druge strane inzistirali su na odlasku odmah. Ponudili smo im čak i novčanu odštetu za te dvije utakmice protiv Olympiakosa, ali nisu željeli pristati", otkrio je predsjednik Rijeke Damir Mišković. 

Ristovski je odbio produžiti ugovor s Rijekom i otišao je u Sporting iz Lisabona. Tamo se prošle i pretprošle godine ustalio kao prvotimac i sigurno će dobro doći Dinamu koji ima velike probleme s ozljedama na desnom beku, ali pitanje je kako će Armada reagirati na još jedan potez kojim je Ristovski kompromitirao svoj boravak u Rijeci. Ne tako davno riječki navijači bojkotirali su klub zbog postavljanja na trenersku poziciju Igora Bišćana, čovjeka koji im se zamjerio prije 20 godina. Uspomene na Ristovskog i njegova obećanja mnogo su svježije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više