Pletikosin Spartak slavio golom u zadnjoj sekundi

U POSLJEDNJOJ utakmici 20. kola ruskog nogometnog prvenstva moskovski Spartak je na svom terenu pobijedio Spartak Naljčik 2:1 pogotkom u petoj minuti sudačke nadoknade.

Strijelac vodećeg pogotka za domaćine bio je Nijemac turskog podrijetla Malik Fathi u 61. minuti. No, cijela situacija se za domaćine zakomplicirala u samoj završnici.

U drugoj minuti sudačke nadoknade je Gogua svladao hrvatskog reprezentativca Stipu Pletikosu i gosti su imali bod u džepu. No, u petoj, posljednjoj minuti sudačke nadoknade, domaćinu je tri boda donio Prudnikov.

Stipe Pletikosa je branio cijelu utakmicu, a Spartak je ovom pobjedom došao na treće mjesto ljestvice, te zaostaje za vodećim Rubin Kazanom devet bodova. ž

Vejićev Tomsk primio četiri komada

Derbi utakmicu 20. kola ruskog nogometnog prvenstva su odigrali prvoplasirani Rubin Kazan i trenutačno četvrti na ljestvici Amkar Perm. Rubin Kazan je u gostima pobijedio 2:1 makar je domaćin prvi došao do pogotka. Kušev je nakon promašenog jedanaesterca bio na prvom mjestu, na odbijenu loptu, te tako donio vodstvo Amkara 1:0. No, Rubin Kazan je u samo šest minuta preokrenuo rezultat pogocima Buharova i Noboe.

Hrvatski nogometaš Tomislav Dujmović je izašao u 70. minuti, dok je Stjepan Tomas bio u postavi Rubin Kazana cijelu utakmicu.

Hrvoje Vejić je na poziciji stopera odigrao cijelu utakmicu za Tom Tomsk, no nije se proslavio kao i cijela njegova momčad. Krilja Sovjetov je četiri puta nadmudrila obranu i domaćeg vratara za uvjerljivu pobjedu. Pogodak je postigao i Čeh Jan Koller, koji je ovog ljeta doša u rusku ligu. 

Ruska Premier liga, 20. kolo:

Luč Energija – Terek 1:1 (Smirnov 50 / Džabrailov 77)

Tom Tomsk - Krilja Sovjetov 0:4 (Tihonov 59-11m, 68, Koller 66, Savin 81)

Amkar Perm - Rubin Kazan 1:2 (Kušev 57 / Buharov 68, Noboa 73) 

Spartak Moskva - Spartak Naljčik 2:1 (Fathi 61, Prudnikov 90+5 / Gogua 90+2) 

Dinamo Moskva - FK Moskva 1:1 (Kombarov 88 / Rebko 90) 

Redoslijed: 1. Rubin Kazan 42, 2. Dinamo Moskva 35 (-1), 3. CSKA Moskva 32, 4. Amkar Perm 32, 5. Krilja Sovjetov 30...

Totalsport
Foto: Index

Pročitajte više