Pobjeda Mirka Filipovića, potvrđena borba s Fedorom za naslov prvaka

HRVATSKI majstor borilačkih vještina Mirko Filipović je u tokijskoj Saitama Areni u dvoboju ultimate fighta pobijedio Rusa Ibragima Magomedova, sparing partnera aktualnog svjetskog prvaka Fedora Emelianenka.

Na drugom od tri turnira iz serije za Prideov Grand Prix poluteške kategorije, iznimno je zanimljiva bila borba između Ukrajinca Igora Vovčančina i Nizozemca Alistaira Overeema, koja je završila u rekordnom roku pobjedom Overeema.

Nakon ove borbe u ring je ušao i naš Mirko Filipović, koji je u Tokiju imao zadnji test prije dvoboja sa strašnim Fedorom Emelianenkom za naslov svjetskog prvaka u ultimate fightu.

Cro Cop bio je današnji favorit u susretu sa 163 cm visokim i 104 kg teškim Rusom Ibrahimom Magomedovim, što je i potvrdio u ringu.

Mirko je uz svoju već dobro poznatu pjesmu za najavu "Wild Boys" ušao u ring, a u publici smo mogli vidjeti i Emalianenka, koji je s posebnom pozornošću pratio ovu borbu.

Obojica boraca bila su maksimalno koncentrirana, a prva je runda počela s primjetnom dozom nervoze kod Mirkovog protivnika.

Mirko je u borbu ušao izuzetno spreman, a Magomedov previše otvoren za udarce u tijelo, što je hrvatski gladijator znalački koristio zadavši nekoliko opasnih udaraca šakama i nogama.

Borba se polako okrenula u Mirkovu korist, jer je Madomedov djelovao kruto i nemoćno.

Mirko potom zadaje odličan high-kick, te dugim lijevim direktom i boksačkim tehnikama potpuno okreće meč u svoju korist.

Meč je odlučen u prvoj rundi, nakon što je Filipović lijevom nogom pogodio Magomedova u rebra. Magomedov je posrnuo na tlo i meč je prekinut.

Ovo je inače 16. Mirkova pobjeda u Ultimate Fightu.

Sljedeće velika borba najavljena je za 28. kolovoza, kada će se Mirko konačno susresti sa Fjodorom Emelianenkom.

Mirko je nesebično pozvao Fjodora da dođe u ring kako bi potvrdio termin za njihov meč koji je najavljen za kolovoz.

Ovom lijepom gestom Cro Cop nije ostavio ravnodušnim aktualnog svjetskog prvaka, koji je spremno prihvatio izazov, ali ovog puta bez smješka na licu, zabrinut i pomalo prestrašen onim što je Mirko upravo pokazao u ringu.

Pročitajte više