Pobjednik Vip Adria League osigurat će si mjesto u ESL-ovom regionalnom natjecanju

Foto: Vipnet

VIP ADRIA LEAGUE došao je do samog kraja. Ostala je još samo LAN završnica natjecanja koja će se održati u sklopu Reboot InfoGamer sajma od 24. do 26. studenog. Prije početka završnice objavljena je još jedna vijest: pobjednicima Vip Adria League bit će osigurano mjesto u grupnoj fazi ESL Southeast Europe Championship 2018, regionalnom natjecanju u organizaciji ESL-a. 

>>Poznati sudionici LAN završnice Vip Adria League

Vijest je objavljena danas na konferenciji za medije na kojoj su sudjelovali Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta, Martin Kadinov, regionalni menadžer ESL-a za Jugoistočnu Europu, Damir Đurović, CEO Reboota, te Danijel Bilić i Toni "Sacre" Sabalić iz timova Bontech i KlikTech. 
 
Predstavljeni su i prvi rezultati projekta. Tako je u natjecanju sudjelovalo više od 1200 igrača iz regije, proizvedeno je više od 400 sati gaming sadržaja, a online dio natjecanja je pratilo više od četiri milijuna gledatelja. Do LAN završnice odigrano je 459 mečeva, a nakon sljedećih 14 dobit ćemo i pobjednike prve sezone Vip Adria League.
 
Projekt je, podsjetimo, predstavljen u svibnju ove godine, a šest mjeseci kasnije počet će i njegova finalna faza. Jedno od glavnih pitanja prije početka natjecanja bilo je hoće li ono biti dio esport sustava ESL-a. Slanjem pobjednika na ESL SEC 2018 na to pitanje je odgovoreno.
 
Postavlja se i pitanje kako će ESL SEC izgledati dogodine jer ova godina očito nije reprezentativna. Natjecanje za League of Legends i CS:GO ima upola manji nagradni fond nego Vip Adria League i također ne vodi nigdje, odnosno, najboljem timu neće pružiti mjesto u jačem natjecanju. Kako doznajemo iz pouzdanih izvora bliskih ESL-u, SEC se ove godine uopće nije trebao održati, ali nakon uspješno održane Vip Adria League, ESL je iskoristio priliku da napravi još jedno regionalno natjecanje.
 
LAN završnica Vip Adria League počet će u petak FIFA-om, kada će snage odmjeriti Kliktech Edinho, Hasinho, dino 5268 i Mehinho. Subota je rezervirana za završnicu CS:GO dijela lige u kojoj će sudjelovati Valiance & Co, Zonic eSports, KlikTech i Squared. U nedjelju će se na pozornicu popeti najbolji League of Legends timovi, Bonetech, KlikTech, RUR Esports i x25 Esports. Mečeve možete pratiti putem prijenosa uživo ili na samom Reboot InfoGameru.
 

Pročitajte više