POČINJE BLIZZCON 2017 Tijekom bogatog esport vikenda podijelit će se 2,5 milijuna dolara

Foto: Blizzard

U SKLOPU Blizzardove godišnje konvencije BlizzCon održat će se i četiri velika esport turnira u popularnim igrama tog studija. Kroz petak i subotu tako ćemo moći gledati završnice Heroes of the Storm Global Championshipa, StarCratft II World Championship Seriesa, kao i Overwatch World Cupa te World of Warcraft Arena World Championshipa. Hearthstone esport bit će zastupljen kroz Hearthstone Inn-vitational, posebno izdanje turnira, dok će se Hearthstone World Championship održati u siječnju.

Naravno, osim esporta bit će održane brojne prezentacije i paneli putem kojih će Blizzard najaviti novitete za svoje igre, kao i odgovoriti na brojna pitanja publike. Svečano otvorenje konvencije počinje u petak 3. studenog u 19 sati, nakon čega će se na pozornicama različitih dvorana program podijeliti po sadržaju. Već oko 20 sati počet će i esport dio programa za većinu igara. BlizzCon će se i ove godine održati u Anaheimu u Kaliforniji.
 
Arena World Championship 
 
World of Warcraft esport počet će nešto iza 20 sati razigravanjem po skupinama koje će trajati sve do 4 sata ujutro. Ukupno 12 timova podijeljenih u dvije skupine tražit će priliku za prolaz u doigravanje. Prve mečeve večeri igrat će Global Panda i Splyce te Method Triforce i Team Grmbl u skupini A, nakon toga natjecanje će se nastaviti mečevima u skupini B i tako sve dok ne dobijemo četvrtfinaliste. Mečevi četvrtfinala igrat će se u subotu 4. studenog s početkom nešto iza 18 sati, a veliko finale 280 tisuća dolara vrijednog turnira predviđeno je za 22:30.
 
Overwatch World Cup
 
Završnica svjetskog prvenstva u Overwatchu počet će u petak oko 20 sati četvrtfinalnim mečevima kroz koje će se osam najboljih reprezentacija boriti za svoje mjesto u velikom finalu. Istu večer odigrat će se i polufinalni mečevi koji bi trebali početi nešto iza 2 sata u noći. Reprezentacije Švedske, Francuske, SAD-a i Kine pokušat će napraviti čudo te pobijediti Južnu Koreju, koja je veliki favorit ovog natjecanja. Meč za treće mjesto odigrat će se u subotu oko 18 sati, a odmah nakon njega slijedi i veliko finale. Ukupni nagradni fond za Overwatch World Cup iznosi 360 tisuća dolara, a svakom igraču koji će nastupati na LAN završnici osigurano je 1500 dolara.
 
StarCraft II WCS Global Finals
 
Razigravanje po skupinama WCS Global Finalsa odigrano je prošli tjedan, a na BlizzConu će se održati doigravanje. Svi četvrtfinalni mečevi igrat će se u noći s petka na subotu, a počet će oko 20:30. Polufinala su predviđena za subotu u 20:30, dok će se finale odigrati oko ponoći. U četvrtfinale su se plasirala dva igrača koja nisu iz Južne Koreje, SpeCial iz Meksika te Elazer iz Poljske. Bez obzira na odlične rezultate u grupnoj fazi natjecanja, teško je za očekivati da će netko od te dvojice osvojiti turnir. Glavni favoriti za titulu najboljeg igrača na svijetu i osvajanje najvećeg dijela rekordnog nagradnog fonda od 700 tisuća dolara su INnoVation i Rogue. 
 
Heroes of the Storm Global Championship Grand Finals
 
Grupna faza HGC Grand Finalsa također je odigrana prošli tjedan, a osam najboljih ekipa svoje će četvrtfinalne mečeve igrati u noći s petka na subotu. Mečevi će početi oko 20 sati. Polufinalni mečevi igrat će se oko 18 sati sljedeći dan, a finale bi trebalo početi oko 00:30 u nedjelju. Najboljih osam timova na svijetu na BlizzConu će se boriti za nagradni fond od milijun dolara, od čega će čak polovicu odnijeti pobjednik natjecanja.
 
Hearthstone Inn-vitational
 
12 igrača, među kojima su poznate ličnosti i profesionalni igrači Hearthstone esporta, bit će podijeljeni u četiri tima te će se natjecati u različitim izazovima. Igrat će se Wild i Standard formati, ali i Excavated Treasures. U akciji ćemo među ostalima moći vidjeti i Krippariana, Disguised Toasta i Reynada, kao i neke aktivne profesionalne igrače poput Doga, RDU-a i Thijsa. Natjecanje bi trebalo početi Wild formatom u petak oko 21:15, dok ćemo finalni meč moći pratiti u subotu oko 19 sati. Nakon Hearthstone Inn-vitationala u subotu će se u večernjem terminu odigrati i finale Tavern vs. Tavern.
 
Kroz pet velikih esport natjecanja u Blizzardovim igrama tako će se podijeliti i najveći dio ukupnog nagradnog fonda od oko 2,5 milijuna dolara. Cijelu konvenciju zasigurno će podići i zanimljive najave koje je Blizzard pripremio ove godine.
 
Ispred nas je jedan od najzanimljivijih esport vikenda ove godine. Uz sva natjecanja na BlizzConu, još se u Splitu igra AMD SAPPHIRE Dota PIT Minor, a u subotu ujutro na Nacionalnom stadionu u Pekingu odigrat će se finale League of Legends World Championshipa. Odgodite izlaske i spavanje za neki drugi put, ovakav vikend se ne propušta.

Pročitajte više