Pogledajte divlje zakucavanje klinca kojeg zovu budućom NBA superzvijezdom

Foto: Profimedia

DOK JE 220 cm visoki francuski vunderkind Victor Wembanyama siguran kao prvi izbor NBA drafta idućeg ljeta, više je nego izvjesno da će kao drugi biti izabran Scoot Henderson, kojem skauti također predviđaju karijeru superstara u najjačoj ligi svijeta. Taj 188 cm visoki 18-godišnjak za NBA se priprema u Razvojnoj ligi, u kojoj je sinoć izveo najbrutalnije zakucavanje sezone.

Njegov G-League Ignite tijesno je pobijedio Birmingham Squadron 126:124, a koš za pobjedu pet sekundi prije kraja postigao je upravo Henderson, koji je završio s 20 poena i sedam asistencija, no najdojmljivije je bilo njegovo priloženo zakucavanje preko 205 cm visokog protivnika u zenitu odraza.

Wembanyama ga je nadigrao u predsezoni

Henderson igra drugu sezonu u Igniteu, momčadi u Razvojnoj ligi koja je stvorena kako bi najbolji srednjoškolci koji ne žele provesti godinu na koledžu imali gdje igrati, napredovati i pokazivati se skautima. Ove sezone odigrao je tek četiri utakmice nakon oporavka od ozljede, a postiže prosjeke od 19.5 poena i 6.5 asistencija.

Uoči ove sezone on i Wembanyama bili su poravnati u prognozama tko će biti prvi izbor drafta 2023., ali u međusobnim predsezonskim ekshibicijama Ignitea i pariških Metropolitansa 92 Francuz je očarao američku publiku kombinacijom visine, vještine i pokreta, a Henderson se u drugoj utakmici ozlijedio.

Pročitajte više