HRVATSKA U-19 REPREZENTACIJA

Pogledajte grešku koja je razbjesnila Šimunićevu Hrvatsku. Poništen joj je čisti gol

Foto: Screenshot HNTV

HRVATSKA U-19 reprezentacija, koju vodi Joe Šimunić, ostvarila je prvu pobjedu u elitnoj rundi kvalifikacija za predstojeće Europsko prvenstvo koje će se održati ove godine u Slovačkoj. S 2:1 bila je bolja od Islanda na stadionu Branko Čavlović-Čavlek u Karlovcu.

Junak utakmice bio je Gabrijel Vidović, 18-godišnji napadač minhenskog Bayerna. Asistirao je kod oba pogotka Hrvatske. Hrvatska je povela pogotkom Lokomotivinog Luke Stojkovića u 13. minuti, ali su Islanđani preko Óskarssona izjednačili do poluvremena. U 74. minuti pada odlučujući gol. Barišić je uposlio Vidovića koji je probio stranu i odigrao povratnu loptu, a Osijekov Ivan Cvijanović je iz odbijanca uspio gurnuti loptu preko crte.

Hrvatska je tako na najbolji mogući način otvorila elitnu rundu kvalifikacija, ali posebnu dramu i bijes hrvatskih igrača izazvala je sudačka odluka u 72. minuti. Vidović je poslao braniča u prazno i imao 1 na 1 situaciju s golmanom. Drugi branič ga je počistio, ali se lopta odbila do hrvatskog igrača koji je zabio na prazan gol.

Ipak, sudac je odlučio pokazati na bijelu točku, a gol, naravno, nije vrijedio. Odluka se pokazala posebno problematičnom s obzirom na to da je islandski golman skinuo udarac Dinamovom Bartolu Barišiću.

►KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SUDAČKU GREŠKU.

 

Pročitajte više