Pogledajte kako Hrvat napada Jokića i zakucava. Prvi put je ostvario double-double

Foto: Profimedia

HRVATSKI košarkaš Luka Šamanić protiv prvaka Denver Nuggetsa odigrao je najbolju utakmicu sezone u NBA ligi i postavio osobni rekord NBA karijere u skokovima ubilježivši prvi double-double. Istaknuo se i zakucavanjem koje je Nikola Jokić prvo pokušao zaustaviti, a onda odustao, shvativši da je neizbježno.

U domaćem porazu 111:95 Utah Jazza 24-godišnji Zagrepčanin postigao je 15 poena, što mu je najbolji učinak sezone, šutirajući 6/15 iz igre, 1/3 za tricu i 2/2 s linije slobodnih bacanja. Ubilježio je pritom i 10 skokova, od čega tri napadačka, što su mu rekordi karijere, tri asistencije i jednu izgubljenu loptu.

Jokić procijenio da je bolje na stajati mu na put

Najdojmljiviji potez bilo mu je zakucavanje pokraj Nikole Jokića, koji je prvo instinktivno krenuo zaustaviti, ali u zraku procijenio da pokušaj blokade može rezultirati samo prekršajem za dodatno slobodno bacanje.

VIDEO: Arena Sport

Jokić je odigrao prosječnu utakmicu za svoje standarde, postigao 28 poena, 13 skokova i sedam asistencija, Jamal Murray također je ubacio 28 za Denver, a domaćine su predvodili Talen Horton-Tucker s 24 poena i Turčin Omer Yurtseven s 20 poena i 11 skokova.

I lani zablistao baš protiv Denvera

Utah je već ispala iz borbe za doigravanje pa u završnim tjednima sezone igra u kombiniranim postavama, a sinoć je Šamanić upao u startnu petorku umjesto njihove najveće zvijezde Laurija Markkanena i igrao čak 35 minuta, što mu je također najviše i NBA karijeri.

Šamanić tako sad većinu osobnih rekorda drži protiv Nuggetsa, jer je prošle godine u vrlo sličnoj situaciji protiv njih postigao 23 poena, što mu je i dalje najbolji učinak u NBA ligi.

Četvrta sezona u NBA-u

Šamanić igra svoju četvrtu NBA sezonu, nakon što su ga 2019. San Antonio Spursi izabrali kao 19. pick drafta. Spursi su ga otpustili nakon dvije sezone, nakon čega je godinu i pol proveo u Razvojnoj ligi, prije nego što mu je Utah krajem prošle sezone dala novu priliku.

No, cijelo je vrijeme igrao vrlo malo, sakupivši 40 nastupa uz prosjeke od 3.2 poena i 2.1 skoka za 7.6 minuta. Na kraju sezone mu istječe ugovor i nema naznaka da će mu Utah ponuditi novi, niti je jasno ima li Zagrepčanin budućnost u NBA ligi, hoće li je ponovno tražiti kroz Razvojnu ligu ili se vratiti u Europu.

Pročitajte više