HNL

Pogledajte kako iz zraka izgleda izgradnja najmodernijeg stadiona u Hrvatskoj

Screenshot: YouTube

IZGRADNJA osječkog Pampasa zbog promjene izvođača odvijala se sporijim tempom no što se očekivalo. Početkom svibnja objavljeno je kako su radovi ubrzani te bi HNK Osijek do kraja godine trebao dobiti najmoderniji stadion u Hrvatskoj uz koji će biti i trening-kamp sa svim potrebnim popratnim sadržajima koji će nuditi optimalne uvjete za trening prve momčadi, ali i školu nogometa.

Na YouTubeu je jučer objavljena snimka stadiona u trenutnoj fazi. Na sredini zapadne tribine bit će restoran s pogledom na teren, ispod jugozapadne tribine smjestit će se fan shop, a obavljena je i optimizacija zapadne tribine. Izbačeni su sadržaji poput jacuzzija i saune za VIP goste.

"Izmjenama projekta pametno je optimizirana zapadna tribina, gdje su ubačeni smještajni kapaciteti za igrače. Ta je tribina vraćena prvotnoj svrsi, a to je nogomet. Povećan je i kapacitet. Bit će 13.005 mjesta", rekao je glavni nadzorni inženjer Hrvoje Sučić.

Najmoderniji i najfunkcionalniji nogometni kamp i stadion

"Svi željno čekamo završetak i preseljenje u naš novi dom. Dobit ćemo najmoderniji i najfunkcionalniji nogometni kamp i stadion ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. Sve to ne bi bilo moguće bez jednog čovjeka, Lörinca Meszarosa, koji je 2016. došao i spasio klub kada smo bili u situaciji da ne možemo platiti ni ratu predstečajne nagodbe.

On nam od samog početka daje snažnu financijsku i moralnu potporu za sve što radimo", rekla je Valentina Koprivnjak, članica Uprave NK Osijek, koja vodi brigu o izgradnji stadiona.

 

Pročitajte više