FOTO VIDEO Pogledajte hotel u kojem će biti smještena Hrvatska u Francuskoj

Facebook: Hotels Barriere du Golf

HRVATSKA nogometna reprezentacija će tijekom EP-a biti smještena u hotelu Barriere du Golf u mjestu Deauville u Normandiji na obali Atlantskog oceana.

Mondeni Deauville sa 4,500 stanovnika je najbliže i najotmjenije ljetovalište francuskoj prijestolnici. Mjesto je poznato kao pariška rivijera i jedno od najprestižnijih turističkih mjesta u cijeloj Francuskoj.

Zamišljeno je prije sto pedeset godina za visoko društvo i bogataše, a uzor mu je bio sam Pariz. Deauville je trebao biti druga prijestolnica, ali na moru. Tijekom godina je izgubio nešto od svoga sjaja, ali pariško visoko društvo i dalje obožava ovo normandijsko kupalište.



Deauville je poznat po svojoj velikoj pješčanoj plaži, "kraljici" normandijskih plaža. Posjetitelji dolaze radi mora, ali se ne kupaju nužno u njemu. Ljudi šeću po 643 metra dugačkoj drvenoj Promenade des Planches da bi vidjeli i bili viđeni. Na promenadi su kabine s imenima i slikama velikana iz svijeta filma, a zanimljivo na lokacijama u gradu snimljeno je 20 filmova. Od 1975. grad je domaćin međunarodnog filmskog festivala.

Deauville se uspio razviti skladno čuvajući svoju povijesnu, arhitektonsku i kulturnu baštinu. Mnogi profinjeni hoteli i raskošne vile izgrađene su u stilu normandijskih kuća s drvenim gredama, strmim krovovima i glinenim crepovima.

Osim velike pješčane plaže, Deauville krase i brojne marine, te veliko konjsko trkalište. Lokalno stanovništvo sa smiješkom dodaje u Deauvilleu je "konj kralj". Krajolik oko Deauvillea je jedna od glavnih francuskih regija za uzgoj konja i dom brojnih ergela.



"Vatreni" su smješteni u hotelu Barriere du Golf, diskretno uvučen u zelenilo, a svega pet minuta vožnje od centra mjesta i plaže. Hotel ima 159 soba i 11 apartmana. Ovaj hotel je poznat kao "raj" za ljubitelje sportskih aktivnosti. Svojim gostima nudi niz sadržaja od tenisa, plivanja, vožnje biciklom, golf terena sa 18 rupa…

Igrači će uživati u luksuznom interijeru i ugodnoj prirodi, a trenirat će u obližnjem Coeur Cote Fleuryju.

Deauville je od Pariza, gdje Hrvatska otvara Euro protiv Turske 12. lipnja, udaljen 200-tinjak kilometara. Do St. Etiennea gdje nas 17. lipnja čekaju Česi je 700 km, dok je od hrvatskog kampa do Bordeauxa, gdje je 21. lipnja susret protiv Španjolske, 670 km.

Pročitajte više