SVJETSKO PRVENSTVO

Pogledajte kako izgledaju skupine Svjetskog prvenstva u Kataru

Foto: EPA

POBJEDOM Kostarike protiv Novog Zelanda (1:0) u Interkontinentalnom doigravanju za plasman na Svjetsko prvenstvo, riješene su sve nepoznanice oko sudionika SP-a kojem će domaćin biti Katar. Osim što su poznate sve 32 reprezentacije koje će se natjecati na turniru od 21. studenog do 18. prosinca, poznato je i kako izgleda svih osam skupina kojima započinje natjecanje.

Kostarika se zahvaljujući ranom pogotku Joela Campbella kao posljednji sudionik kvalifikacija šesti put plasirala na Svjetsko prvenstvo, a treći put zaredom. Smještena je u skupinu E u kojoj će se natjecati protiv Španjolske, Njemačke i Japana.

Dvije najbolje momčadi ove skupine igrat će u osmini finala natjecanja s dvije najbolje iz skupine F u kojoj će se natjecati i Hrvatska. Pobjednik svake od tih skupina odigrat će nokaut-utakmicu protiv drugoplasiranog iz one druge, a reprezentacija koja bude slavila u tom susretu izborit će plasman u četvrtfinale SP-a.

Hrvatska, podsjetimo, grupnu fazu igra protiv Belgije, Kanade i Maroka. Natjecanje započinje utakmicom s Marokom 23. studenoga, potom četiri dana kasnije igra protiv Kanade, a onda 1. prosinca i s Belgijom.

Pročitajte više