LIGA PRVAKA

Pogledajte kako je Benzema spasio Real. Ovo su uspjeli još samo Messi i Ronaldo

Foto: EPA

KARIM BENZEMA je s dva efektna gola donio Realu jednu od najvažnijih pobjeda zadnjih godina. 

Real je u zadnjem kolu skupine morao pobijediti Borussiju Mönchengladbach kako bi i nakon 29 godina ostao jedini klub u povijesti Lige prvaka koji je svake sezone prošao grupnu fazu.

Benzema je to napravio i tako svoj 527 nastup za Real učinio dvostruko povijesnim. Na utakmici u kojoj je izjednačio rekord Roberta Carlosa kao stranac s najviše nastupa za Real dohvatio je još dva velikana.

Drugim golom Mönchengladbachu postao je tek treći igrač koji je u grupnoj fazi Lige prvaka zabio 50 golova. Osim njega to su napravili još samo Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. 

Oba gola Benzema je postigao glavom nakon odličnih ubačaja s desne strane i oba je zabio atraktivno, visokim skokom i zakucavanjem lopte u mrežu. 

Akciju za prvi počeo je Casemiro uzimanjem lopte na centru, nakon čega je dodao Lucasu Vazquezu, koji s boka šalje sjajan centaršut, a Benzema skače, leti i krasno zabija.

Drugi gol postignut je nakon što je Modrić lijepo zavrio Wendta, dodao Rodrygu, koji centrira još bolje od Vazqueza, a Benzema opet probija Sommera za 2:0. 

► KLIKNI OVDJE I OVDJE TE POGLEDAJ BENZEMINE GOLČINE ZA SPAS REALOVE SEZONE.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više