hnl europa

Pogledajte kako je Dinamov stoper od 20 milijuna namjestio gol suparniku

Foto: REUTERS/Antonio Bronic

JOŠKO GVARDIOL je kao 18-godišnjak postao četvrti najskuplji Dinamov izlazni transfer u povijesti kada je u rujnu prošle godine prodan Leipzigu za 16 milijuna eura. U Dinamu je do kraja sezone na posudbi.

Međutim, sjajni mladi branič zadnju sezonu u Dinamu namješta golove suparnicima u ključnim utakmicama sezone. Prvo je u play-offu za Ligu prvaka Dinamo nakon njegove greške primio gol od Ferencvaroša za poraz i neuspjeh prilikom hvatanja LP-a, a sada je nehotično namjestio gol Krasnodaru u prvoj utakmici prve nokaut-runde Europa lige. Srećom po Gvardiola, Dinamo je sada na kraju pobijedio 3:2.

Gvardiol se u 28. minuti na petercu bacio na oštar ubačaj vanjskom s lijeve strane želeći glavom izbiti loptu, ali to je bilo nemoguće tim potezom i pod tim kutem. Tako da je Gvardiol, umjesto da otkloni opasnost od Dinamovog gola, lijepo asistirao Marcusu Bergu. Iskusni golgeter nije propustio iskoristiti ovakav poklon te je na efektno dodavanje suparničkog braniča iz voleja zakucao loptu pod Livakovićevu prečku za 1:1.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GVARDIOLOV VELIKI KIKS ZA GOL KRASNODARA PROTIV DINAMA.

Pročitajte više