Pogledajte kako je Modrić poludio na pitanje o Mamiću: "Nemaš ništa pametnije pitati?!"

Foto: Screenshot YouTube

U 19:30 na Baltik Areni Zlatko Dalić je uz kapetana Luku Modrića izašao pred novinare, a kasnije će odraditi posljednji trening uoči sutrašnje utakmice protiv Nigerije.

Uz uobičajena pitanja o taktici, formi, protivniku i sastavu, Modrića je zateklo pitanje novinara engleskog Guardiana koji ga je pitao hoće li situacija oko Zdravka Mamića utjecati na izvedbu reprezentacije u Rusiji, što možete vidjeti na 14:00 u snimci.

Kapetan Hrvatske potpuno je izgubio živce i bijesno mu odgovorio:

"Nemaš ništa pametnije od toga?! Je li? Koliko si se pripremao za to pitanje?!"

Podsjetimo, USKOK je prije godinu dana protiv hrvatskog kapetana pokrenuo istragu zbog davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću, a početkom ožujka ove godine Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je i optužnicu protiv Modrića zbog lažnog svjedočenja.

Modrića se tereti da je 13. lipnja 2017. na Županijskom sudu u Osijeku na suđenju Mamiću i još trojici svjesno neistinito iskazao da je anekse ugovora o profesionalnom igranju nogometa, kojima se regulira podjela transfernog obeštećenja u omjeru 50:50 između njega i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki puta kada bi produljivao ugovor te da je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmjene bankovnog računa na koji mu novac treba biti uplaćen.

Zdravko Mamić, brat mu Zoran, poreznik Milan Pernar i Damir Vrbanović na Županijskom sudu u Osijeku 6. lipnja proglašeni su krivima za pljačku Dinama, u kojoj je klub iz Maksimira oštećen za višemilijunske iznose.

Osim što je nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, Mamić mora vratiti 52 milijuna kuna. Zoran Mamić nepravomoćno je osuđen na četiri godine i 11 mjeseci, Milan Pernar na četiri godine i dva mjeseca, a Damir Vrbanović na tri godine.

Prema presudi koju je pročitao predsjednik sudskog vijeća Darko Krušlin Zdravko Mamić osuđen je po svim točkama optužnice, Milan Pernar i Zoran Mamić oslobođeni su prve točke optužnice, ali su proglašeni krivima za umanjivanje Mamićevih poreznih obveza i primanje mita, a Zoran i za davanje mita. Zdravko i Zoran Mamić te Vrbanović krivi su po trećoj točki optužnice, odnosno za podjelu transfera za Dejana Lovrena, a Zdravko Mamić i za podjelu transfera za Luku Modrića.

Zdravko Mamić je trenutačno bjegunac i u BiH se krije od hrvatskog pravosuđa.

Pročitajte više