Lige petice

Pogledajte kako je Neymar reagirao na pitanje o odnosu s Mbappeom

Foto: EPA-EFE

NOGOMETAŠI Brazila jučer su u francuskom Le Havréu u pripremnoj utakmici pobijedili Ganu 3:0, a kapetan i drugi najbolji strijelac u povijesti Seleçaa Neymar asistirao je Tottenhamovom napadaču Richarlisonu za dva gola. Neymar u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi za PSG i reprezentaciju, što je jedan od razloga zbog kojih Brazilce mnogi vide kao kandidate za zlato na Svjetskom prvenstvu.

Nakon utakmice Neymar je stao pred okupljene novinare u mix-zoni, a jedan od njih upitao ga je o odnosu s Kylianom Mbappeom. Naime, u javnosti su često kolale informacije kako je neslaganje između tridesetogodišnjeg Brazilca i sedam godina mlađeg Francuza glavni razlog nefunkcionalnosti PSG-a, a Neymar je sada na pitanje o suigraču novinarima odmah okrenuo leđa.

Ipak, Mbappe i Neymar trenutno se odlično nadopunjavaju i igraju u sjajnoj formi. Neymar je ove sezone igrač s najviše doprinosa za pogodak u svim ligama Petice. Ima ih 15 jer je u osam nastupa zabio osam, a namjestio sedam golova. Iza njega je i Erling Haaland s 12 direktnih doprinosa za gol. Neymarova statistika je nestvarna i ako pogledamo dulji period.

Protiv Lyona je nedavno upisao jubilarni stoti nastup za PSG u Ligue 1. Ukupno je zabio 77, a namjestio 44 gola. S druge strane, Mbappe je ove godine u 31 nastupu zabio 34, a namjestio 12 golova u klupskom dresu, više od ikoga na svijetu.

Pročitajte više