Pogledajte kako su hrvatski navijači obilježili Oluju

Foto: Pixsell, Index

BROJNE navijačke skupine obilježile su Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 23. obljetnicu vojno-redarstvene operacije "Oluja" u kojoj je u 84 sata oslobođena gotovo trećina okupiranog hrvatskog teritorija.

Kohorta je na prvenstvenoj nogometnoj utakmici Osijeka i Rudeša u Gradskom vrtu na tribinama izvjesila transparent na kojem je pisalo: "Već 23 godine se čuje... korak vojske što pobjeđuje! Oluja '95!"

U suradnji s udrugama "Plavo bijeli otok" i "Vavik vjerna Kirija", Armada je na Krčkom mostu drugu godinu zaredom zapalila 222 baklje u čast na 222 poginula branitelja Primorsko-goranske županije.

Torcida je na Poljudu, tijekom ogleda Hajduka i Lokomotive, istaknula transparent ispisan porukom: "Dok je zadnje kapi hrvatske krvi, slavit ćemo pobjedu u Oluji."

Navijačke grupacije oglasile su se i na društvenim mrežama.

“Zagrmilo jedno jutro sa svih strana svijeta... OLUJA 4. 8. 1995. – 7. 8. 1995.”, poručili su Bad Blue Boysi.

Torcida je istaknula:

“Hrvatska vas nikad zaboravit neće!”

“[VRO “OLUJA” 4.8.1995. – 7.8.1995.] Točno u 5 sati, 4.kolovoza 1995. započela je najveća hrvatska vojno redarstvena operacija – Oluja! Tom veličanstvenom pobjedničkom akcijom oslobođeno je 10400 kvadratnih kilometara odnosno 18,4% Republike Hrvatske.”Kad krenemo, gorit’ će nebo i zemlja!” MI HRVATI!” napisali su White Stonesi.

Vinkovački Ultrasi, uz čestitku, ponovili su riječi generala Andrije Matijaša Pauka i jednog od najvećih heroja Domovinskog rata.

"Kad krenemo, gorit će nebo i zemlja."

Tornado Zadar prisjetio se Oluje poznatim stihovima.

"Vikni grlo da se svijetom čuje,
nek’ se tresu planine i gore,
petog osmog, da je dan OLUJE,
ponosnije ne svani nam zore..."

Pročitajte više