Pogledajte ludnicu na stadionu! Hrvati pobjedu proslavili pjesmom i plesom

Foto: Index (čitatelji), Pixsell (Igor Kralj), Hina

HRVATSKA je u Nižnjem Novgorodu nevjerojatnom utakmicom s 3:0 razbila Argentinu i izborila osminu finala Svjetskog prvenstva.

U gradu je cijeli dan uoči utakmice vladala ludnica. Tisuće Hrvata sudarale su se na ulicama i trgovima s najboljim navijačima na svijetu. 

Nalazite li se u Nižnjem Novgorodu, svoje nam fotografije i videomaterijale pošaljite na desk@index.hr! 

>> VIDEO Ludnica u Novgorodu: Argentinci okupirali grad, Hrvati ih pokušavaju nadglasati

>> FOTO Hrvati i Argentinci zajedno čekaju veliki derbi

>> Usred Argentine osvanuo hrvatski dres od sedam metara

>> HRVATSKA - ARGENTINA OD 20 SATI Modrić protiv Messija za drugi krug i najveći uspjeh generacije

Prema procjenama, hrvatskih navijača je manje nego u Kalinjingradu tijekom utakmice s Nigerijom. Na stadionu se nalazi desetak tisuća hrvatskih navijača, dvostruko manje od argentinskih.

21:30 Gol je burno proslavljen - navijači plešu i pjevaju: "Bježite ljudi, bježite iz grada..."

 

20:30 Ori se hrvatska pjesma: "U boj, u boj", "Malo vas je, pičkice..."

19:30 Uživo s tribina:

19:20 Za utakmicu je spreman i Stipe Miočić.

19:10 Velike su gužve na ulazima zbog detaljnog pregleda. "Pregledali su nas od glave do pete", kažu nam navijači koji su ušli na stadion.

 

18:40 Policija kod pregleda, pri ulasku na stadion, svima skida cipele jer ima dojavu o dolasku huligana na utakmicu. Na stadion je stigla vojska sa psima, kojih nije bilo na prvoj utakmici u Kalinjingradu.

17:40
Javljamo se uživo iz Novgoroda, hrvatski navijači su krenuli prema stadionu.


17:00 Stigla nam je i snimka navijačke zastave koja dominira ulicama Novgoroda.

16:00 - Javio nam se čitatelj koji nam je poslao fotografiju dvojnika izbornika Zlatka Dalića, "Ovdje je ludnica, nadglasali smo Argentince, Dalićev dvojnik vodi navijanje", napisao nam je čitatelj.



15:40 - Hrvatski navijači razvili su zastavu od 100 metara. Zastava se razvijala na brojnim prvenstvima, od Poljske do Portugala pa sve do Francuske i Brazila, a na posljednjem Europskom prvenstvu 2016. u Francuskoj imala je 800 kvadrata, a dodatno je proširena za turneju po ruskim gradovima.

Nižnji Novgorodom protekla dva dana caruje izvrsno ozračje. Argentinci su uvelike doprinijeli pozitivnim vibracijama. Posljednje informacije ruskih medija tvrde kako je u Nižnji Novgorod doputovalo dvadesetak tisuća argentinskih navijača.

Društvene mreže obiluju navijačkom groznicom koja vlada pred današnji meč Argentine i Hrvatske. Hrvatski navijači zauzeli su pojedine gradske trgove.

 

Pročitajte više