EL CLASICO

Pogledajte momčad sastavljenu od 11 najboljih igrača El Clasica svih vremena

Foto: 123, Wikipedia

SUTRA je na rasporedu El Clasico, dvoboj Real Madrida i Barcelone te najglamurozniji nogometni derbi na svijetu. 

Podatak da su za ta dva kluba igrala trinaestorica igrača koji su osvojili ukupno 23 Zlatne lopte dovoljno govori o tome koliko talenta i zvijezda ima na terenu svaki put kada se sudare ovi klubovi. 

Kako bi izgledala najbolja kombinirana momčad svih vremena iz ta dva kluba? Odlučili smo se za formaciju 4-3-3, a s obzirom na talent, individualna postignuća, dugovječnost i značaj odabrali smo ovih 11 igrača.

Golman: Iker Casillas

U Real Madrid je stigao s devet godina i ondje proveo sljedećih 25. S 18 je postao prvi golman i sve do 2012. nije postojao nijedan drugi golman na Bernabeuu. S Realom je osvojio pet naslova prvaka Španjolske i tri naslova Lige prvaka.

Desni bek: Dani Alves

Jedan od najofenzivnijih i najopasnijih bekova u povijesti nogometa. U šest naslova prvaka Španjolske i tri Lige prvaka ugradio je 21 gol i nevjerojatnih 95 asistencija.

Desni stoper: Sergio Ramos

Realov kapetan rekorder je po broju odigranih El Clasica. U Real je stigao kao tinejdžer iz Seville za 28 milijuna eura, a u međuvremenu je osvojio sve s klubom i reprezentacijom.

Lijevi stoper: Gerard Pique

Jedan od najvećih kikseva Alexa Fergusona, koji ga je pustio iz Manchester Uniteda za 5 milijuna eura, a otad je nezamjenjivi vođa obrane jedne od najboljih ekipa svih vremena. Jedan je od preteča modernog stopera koji uz obrambene zadatke mora znati organizirati igru.

Lijevi bek: Roberto Carlos

Jedna od najpoznatijih lijevih noga u povijesti nogometa možda je i najbolji bek svih vremena. Za Real je odigrao preko 500 utakmica, osvojio četiri prvenstva i tri Lige prvaka, a njegovi slobodnjaci postali su jedan od najpoznatijih nogometnih brendova.

Zadnji vezni: Miguel Muñoz

Jedan od najbitnijih igrača Reala, koji je osvojio pet prvih izdanja Lige prvaka. Četiri titule od tih pet je osvojio kao igrač, a još jednu kao trener. Sjajnoj kolekciji dodao je još jedan europski naslov, onaj iz 1966. godine.

Lijevi vezni: Xavi

Igrač koji je redefinirao pojam dodavanja. Nevjerojatno precizan, točan i uporan, Xavi je Barceloni dao 17 godina karijere, a s Camp Noua je otišao okrunjen trostrukom krunom. Za Blaugranu je upisao čak 767 nastupa i osvojio 25 trofeja.

Desni vezni: Iniesta

Devet prvenstava, četiri Lige prvaka i čovjek koji je sa Xavijem uspostavio jedan od najpoznatijih nogometnih dueta u povijesti. Kada je imao 15 godina, Pep Guardiola ga je zamijetio kao tadašnji igrač Barcelone i rekao Xaviju: "Ti ćeš me umiroviti, ali ovaj mali će nas umiroviti oboje."

Desno krilo: Lionel Messi

Ima li uopće drugog kandidata?

Lijevo krilo: Cristiano Ronaldo

Ima li uopće drugog kandidata?

Napadač: Alfredo Di Stefano

Sedam golova u prvih pet finala Lige prvaka potvrdili su kako je Di Stefano možda bio i najbolji igrač svih vremena dok se nije pojavio Pele. Osvojio je dvije Zlatne lopte, a njegovih 308 golova za Real bio je rekord koji se održao 44 godine nakon njegovog umirovljenja.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više