POGLEDAJTE SPEKTAKL Overeem u napetoj borbi slavio protiv Werduma i odmah izazvao Stipu Miočića!

Foto: Screenshot

ROBERT WHITTAKER privremeni je UFC prvak srednje kategorije, Australija ima svoj prvi UFC pojas! Alistair Overeem u Las Vegasu, na priredbi UFC 231savladao je Fabricia Werduma, a Anthony Pettis se vratio pobjedom nad Jimom Millerom.

Borba Alistaira Overeema i Fabricia Werduma bila je napeta. Nakon vrlo izjednačene prve runde, bez previše akcije, Overeem je u drugoj bio kvalitetniji, odradivši sjajan posao. Ipak, ni približno dobar koliko Werdum u posljednjoj rundi, posebno posljednje tri minute borbe. Tada je udarcem prvo Overeema poslao na pod, a onda je ozbiljno uzdrmanog protivnika krenuo gušiti, no iskliznuo mu je njegov vrat. Werdum je kratko bio u donjoj poziciji, no brzo se diže. Nakon serije je Overeem ponovno uzdrman, ali Brazilac ni drugi put ne ide na završnicu, nego na pod, gdje drži dominaciju do kraja borbe. Očekivalo se kako bi ta runda mogla Werdumu donijeti 10-8, ali tako je mislio samo jedan sudac, dok su se sva tri odlučila za Overeema u vrlo neizvjesnoj prvoj rundi. Nizozemac je tako došao do pobjede većinskom sudačkom odlukom. Nakon pobjede, odmah je izazvao Stipu Miočića, UFC teškaškog prvaka. Miočić i Overeem stari su znanci, Stipe je izgubio meč 2015. godine tehničkim nokautom, pa uzvratio Overeemu 2016. i obranio pojas. 

Druga dva teškaša ponudila su najslabiji meč večeri, ali to nije niti čudno kada se zna da je jedan od boraca bio Daniel Omielanczuk, teškaš za kojeg se slobodno može reći kako je jedan od dvaju “najdosadnijih” u povijesti promocije (drugi je naravno Jared Rosholt). Borba njega i Curtisa Blaydesa izgledala je sporo, loše, bez dinamike i činilo se kao da traje cijelu vječnost. Tu vječnost je bolje iskoristio Blaydes, koji je slavio jednoglasnom odlukom. Jednoglasnom odlukom slavio je i Anthony Pettis, u vrlo krvavoj borbi protiv Jima Millera, kojemu takvi ishodi zapravo nisu strani. Pettis je ipak bio bolji borac i nekoliko puta se činilo kako može završiti Millera, no Jim je čvrst kao i uvijek te je hrabro odradio svih 15 minuta. “Gost” na glavnom programu bila je borba Roba Fonta i Douglasa Silve de Andrade, a Font je slavio prekidom u drugoj rundi, čime je podigao svoj pro skor na 14-2, uz četiri pobjede u svojih pet UFC borbi.

Uvodni program donio je možda i posljednju borbu Travisa Brownea u UFC-u, budući da zaručnik Ronde Rousey nije uspio savladati Alekseia Oleinika. Chad Laprise je pred kraj borbe nokautom savladao Briana Camozzia, a napokon je do nove pobjede došao i Thiago “Mareta” Santos, koji je u drugoj rundi prekidom savladao Gerald Meerschaerta. Belal Muhammad bolji je bio od Jordana Meina, a program su otvorile dvije borbe debitanata. Svoj UFC put pobjedom započinju Cody Stamann i Trevin Giles.

UFC 213 – Rezultati

Robert Whittaker def. Yoel Romero – jednoglasna sudačka odluka
Alistair Overeem def. Fabrício Werdum -većinska sudačka odluka
Curtis Blaydes def. Daniel Omielańczuk – jednoglasna sudačka odluka
Anthony Pettis def. Jim Miller – jednoglasna sudačka odluka
Rob Font def. Douglas Silva de Andrade – SUB (R2 4:36)

Oleksiy Oliynyk def. Travis Browne – SUB (R2 3:44)
Chad Laprise def. Brian Camozzi – TKO (R3 1:27)
Thiago Santos def. Gerald Meerschaert – TKO (R2 2:04)
Belal Muhammad def. Jordan Mein – jednoglasna sudačka odluka

Cody Stamann def. Terrion Ware – jednoglasna sudačka odluka
Trevin Giles def. James Bochnovic – KO (R2 2:54)

 

Pročitajte više