Pogledajte što je Bjelica objavio nakon što je dobio otkaz

Foto: EPA

NENAD BJELICA (52) dobio je otkaz u Union Berlinu, objavio je danas njemački prvoligaš na svojim službenim stranicama. Hrvatski trener oglasio se nekoliko sati nakon što je smijenjen. Na Instagramu je objavio svoju fotografiju kao trenera Uniona te uz nju napisao: "Hvala na podršci i sretno." Bjeličinu objavu pogledajte OVDJE.

Bjelici je presudio poraz od Bochuma

Bjelica je krajem studenog 2023. preuzeo Union s ciljem spašavanja od ispadanja, što znači da je klupu napustio nakon šest mjeseci. Vodio je momčad u 22 susreta te upisao šest pobjeda, šest neriješenih rezultata i deset poraza uz gol-razliku 20:31.

Isprva je podigao momčad, no potom je ostao bez pobjede u posljednjih šest kola Bundeslige, u kojima je igrao s klubovima iz gornje polovice ljestvice - Bayernom, prvakom Bayer Leverkusenom, Eintracht Frankfurtom i Augsburgom - zatim Borussijom Mönchengladbach i Bochumom.

Presudio mu je poraz od Bochuma (3:4), s kojim se bori za ostanak u ligi. Union se dva kola prije kraja nalazi na 15. mjestu s 30 bodova, jednim više od 16. pozicije koja vodi u doigravanje za ostanak. Bjelicu bi trebao naslijediti danski trener Bo Svensson, a Berlin napuštaju i članovi stožera hrvatskog stručnjaka.

Ovo mu je bio prvi posao u ligama Petice

Bjelica je kao igrač nastupao za Osijek, Albacete, Betis, Las Palmas, Kaiserslautern, Admiru Wacker i Kärnten. Prema podacima Transfermarkta, trenersku karijeru započeo je 2007. u Kärntenu, gdje je najprije bio trener i igrač, a zatim samo trener.

U narednim godinama kao glavni trener vodio je Lustenau, WAC, bečku Austriju, Speziju, Lech Poznan, Dinamo, Osijek i Trabzonspor. Preuzimanje Uniona bilo mu je prvi posao u ligama Petice, odnosno najjačim europskim ligama.

Pročitajte više