Pogledajte što je Dani Alves objavio nakon izlaska iz zatvora. Ima 300.000 lajkova

Foto: EPA

DANI ALVES (40) je krajem ožujka platio milijun eura jamčevine te je izašao iz zatvora. Podsjetimo, jedan od najtrofejnijih nogometaša u povijesti u veljači je osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja djevojke u noćnom klubu u Barceloni u prosincu 2022. godine.

Brazilac se u ponedjeljak prvi put javio na društvenim mrežama, odnosno na Instagramu, gdje je objavio fotografiju zalaska sunca. U opis je stavio samo "!", isključio je opciju komentiranja te je 13 sati nakon objave dobio više od 300 tisuća lajkova. 

Tko je platio jamčevinu za Alvesa?

Alves se tijekom suđenja žalio da je u minusu, iako je tijekom karijere zaradio bogatstvo, te da u španjolskom zatvoru ne može do svoje imovine u Brazilu. Najprije se tvrdilo da je Neymar platio jamčevinu kako bi njegov sunarodnjak izašao iz zatvora nakon 13 mjeseci, no to je demantirao Neymarov otac, dodavši da više neće financijski pomagati Alvesu.

Potom se pojavila priča da je Alvesu pomogao nizozemski nogometaš Memphis Depay, međutim španjolska novinarka Marisa Martin Blazquez tvrdila je da je neimenovani brazilski magazin platio milijun eura jamčevine.

Brazilski magazin navodno je platio jamčevinu u zamjenu za Alvesov intervju, s time da su tražili da u razgovoru sudjeluje i bivša supruga nogometaša Joana Sanz.

U karijeri je osvojio 42 trofeja

Alves je bio iza rešetaka od uhićenja u siječnju 2023. zbog sumnje na silovanje. Nekadašnji bočni igrač, koji je odradio 126 utakmica u dresu brazilske reprezentacije, isprva je negirao da uopće poznaje ženu. Kasnije je nekoliko puta mijenjao svoju priču, da bi na kraju rekao da su bili u sporazumnoj vezi.

Policija ga je uhitila 20. siječnja tijekom posjeta glavnom gradu Katalonije nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kataru. Do uhićenja je igrao za meksički klub Pumas. Nastupao je i za Juventus i Sevillu, a u nogometnoj je karijeri osvojio čak 42 titule. S Barcelonom je triput osvojio Ligu prvaka, a s Brazilom dvaput južnoameričko prvenstvo.

Nakon što je izašao iz zatvora, oduzete su mu španjolska i brazilska putovnica te se redovno mora javljati na sud.

Pročitajte više