TORCIDA

Pogledajte zašto Hajduk mora zatvoriti Poljud. Klub se neće ni žaliti

Foto: Index

HAJDUK zbog performansa Torcide u utakmici 25. kola HNL-a na Poljudu protiv Dinama (0:2) kažnjen je zatvaranjem stadiona u sljedeće dvije utakmice.

 

Torcida je tijekom poljudskog derbija na kojem je bilo preko 22 tisuće gledatelja odradila dugometražnu koreografiju na kojoj je pisalo: "Od osnutka doktori tehnike i fantomi pirotehnike", koju su popratili paljenjem preko stotinu bengalki, a bačeno je na desetke topovskih udara. Utakmica je nakon velike baklje u 69. minuti nakratko prekinuta, a sredstva su upadala i u mrežu golmana pa je prekid potrajao.

HNS je odlučio Hajduk kazniti pražnjenjem tribina Poljuda. Hajduk je zbog ovakvih propusta u organizaciji više puta kažnjavan zatvaranjem Sjevera i ostalih tribina Poljuda.

Iz kluba su nas danas izvijestili o novoj kazni. 

"HNK Hajduk kažnjen je odigravanjem naredne dvije utakmice HT Prve lige bez prisustva gledatelja zbog prekršaja počinjenih na utakmici Hajduk - Dinamo odigranoj 4. ožujka na Poljudu. Kazna stupa na snagu od dana konačnosti ove odluke.

Hajduk se neće žaliti 

Tako će se nedjeljna utakmica 27. kola Hajduk - Inter-Zaprešić i susret 29. kola HT Prve lige Hajduk - Varaždin odigrati pred praznim tribinama stadiona Poljud", izvijestili su u klubu. 

Doznajemo da je klub teško kažnjen kao recidivist zbog pirotehnike te da se u Splitu nema namjeru žaliti na izrečenu kaznu, smatrajući da im žalbe ionako nikada nisu uvažene. Kazna koju Hajduk posljednjeg desetljeća plaća u blagajnu HNS-a mjeri se i do dva milijuna eura.  

Ranije je Poljud zatvaran zbog rasističkog skanidranja, transparenata Maxovi mesari, vitlanja navijača s palicom oko sudaca i igrača tijekom utakmice i sličnih incidenata na stadionu. U jednom od njih stradao je i vatrogasac, ozlijeđen mu je prst, a spiker na Poljudu je i tijekom posljednjeg derbija molio navijače da ne bacaju pirotehnička sredstva i zbog sigurnosti vatrogasaca na tartan stazi. 

Pogledajte kako je izgledala atmosfera na derbiju na Poljudu. 

Pročitajte više