Pogledajte zašto je Fernandu Alonsu oduzeto 100. postolje u karijeri

Foto: EPA

SERGIO PEREZ u Red Bullu pobjednik je Velike nagrade Saudijske Arabije, druge utrke sezone Svjetskog prvenstva Formule 1. Perez, koji je imao najbolju startnu poziciju, na uličnoj utrci u Džedi stigao je do pete pobjede u karijeri, izborivši je ispred momčadskog kolege i aktualnog svjetskog prvaka, Nizozemca Maxa Verstappena. Iduća utrka je VN Australije 2. travnja u Melbourneu.

Nizozemac je zbog kvara na bolidu u kvalifikacijama startao s 15. mjesta, probivši se do druge pozicije. Najbolje je startao Alonso, no naknadno je dobio pet sekundi kazne zbog nepravilne pozicije bolida na startnom mjestu, a početkom četvrtog kruga Perez je preuzeo vodstvo i više ga nije ispuštao.

Perez: Teže od očekivanog

"Ispalo je teže od očekivanog. Tim je napravio fantastičan posao. Imali smo puno mehaničkih problema, a dečki su to riješili. Nastavit ćemo snažno gurati, najvažnije je da imamo najbrži bolid", kazao je Perez.

Meksikanac je i prošle godine bio blizu pobjede u Džedi. No, sve je pokvario izlazak sigurnosnog vozila. I ovoga puta je safety car u jednom trenutku izašao na stazu.

"Nije bilo lako proći kroz gužvu, ali sam sretan što sam na postolju. Kada sam raščistio gužvu, bio sam drugi, no imao sam veliki zaostatak. Zadovoljio sam se drugim mjestom, što je bio vrlo dobar oporavak", dodao je Verstappen.

Treći je ciljem prošao Španjolac Fernando Alonso u Aston Martinu, što bi bilo 100. postolje u karijeri za 41-godišnjeg dvostrukog svjetskog prvaka. Međutim, kažnjen je s dodatnih 10 sekundi zbog pogreške prilikom stajanja kod prve kazne i pao je na četvrto mjesto. Treći je tako postao Britanac George Russell u Mercedesu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ZAŠTO JE ALONSO KAŽNJEN

Rezultati VN Saudijske Arabije:

1. Sergio Perez (Mek/Red Bull) 1 h 21:14.894
2. Max Verstappen (Niz/Red Bull) + 5.355
3. George Russell (VB/Mercedes) + 25.866
4. Fernando Alonso (Špa/Aston Martin-Mercedes) + 30.728
5. Lewis Hamilton (VB/Mercedes) + 31.065...

 

Pročitajte više