Pojačana Dinamova momčad dočekuje Bayern u Maksimiru

JEDAN od najtrofejnijih njemačkih prvoligaša, Bayern Muenchen, u utorak će na maksimirskom stadionu odigrati utakmicu protiv najboljih igrača HNL-a, okupljenih pod imenom T-Com Cro Team.

Čak devet igrača T-Com Cro Teama igrači su Dinama, pa slobodno možemo reći kako će Tomislav Ivić jednom od pretendenata za naslov Lige prvaka suprotstaviti ovosezonske "modre" snage.

Iako je utakmica prijateljskog karaktera, uzbuđenja na Maksimiru ne bi trebalo nedostajati. Tako ćemo nakon Brazila još jednom biti svjedoci prave nogometne poslastice, samo ovog puta u njemačkoj režiji.

Bayer je nesumnjivo jedan od najtrofejnijih europskih klubova poznat po svojoj dugoj tradiciji. Čak 19 puta osvojio je naslov prvaka Bundeslige, a 4 puta i naslov prvaka Europe.

Trener Bayerna Felix Magath prilikom dolaska u Zagreb nije štedio svoje igrače, tako da ćemo u Maksimiru na djelu vidjeti Makaaya, Ballacka, Ze Robeta i Kahna.

Čak 18 igrača Bayerna su reprezentativci, dok od T-Com Cro Teama nacionalne boje brane Bošnjak i Da Silva.

Playmaker Hajduka Niko Kranjčar bio je jedini Hajdukovac kojeg je Ivić uvrstio u svoju momčad, no dan uoči utakmice iz Hajduka su javili kako je njihova zvijezda ozlijeđena, te kako neće nastupiti protiv Bayerna.

Tako će za T-Com Cro Team nastupiti igrači iz Dinama, Varteksa, Zagreba i Osijeka. Ivić je prije nekoliko dana istaknuo da će na travnjak izvesti momčad predvođenu liberom Mamićem, oko kojeg će postaviti Ćorluku, Drpića i Cesara.

Mitu će na desni bok, a Kranjčarevo mjesto zauzet će Posavec. Napad je, pak, rezerviran za Bošnjaka i Da Silvu.

Magathova momčad u utakmicu bi trebala krenuti agresivno i napadački, a Bayern za takvu igru ima dovoljno potencijala u Ballacku i Aliju Karimiju.

Ekipa "teška" čak 183 milijuna eura naše će igrače sasvim sigurno pokušati snažnim presingom natjerati na kapitulaciju.

Bayern je ove sezone krenuo silovito pobjedama protiv Borussije i Bayera, pa će niz pokušati nastaviti i u revijalnoj utakmici u Zagrebu. Uigranošću i kvalitetom momčad T-Com Cro Teama može prekinuti pobjednički niz bundesligaškog diva.

Bayern bi u Maksimiru trebao nastupiti u sastavu: Kahn, Lizarazu, Goerlitz, Lucio, Sagnol, Hargreaves, Karimi, Ballack, Salihamidžić, Makaay, Pizarro, dok će trener T-Com Cro Teama na travnjak izvesti Skendera, Cesara, Mamića, Drpića, Ćorluku, Čuturu, Modrića, Posaveca, Mitua, Eduarda i Bošnjaka.

Pročitajte više