PREMIERSHIP

Liverpool neće proslaviti naslov na Anfieldu. Šest utakmica na neutralnom terenu

Foto: Getty Images

ENGLESKA policija zabrinuta je zbog nastavka Premier lige, koji je predviđen za 17. lipnja, te traži da se barem pet od preostale 92 utakmice odigra na neutralnom terenu. Najveći razlog za zabrinutost je Liverpoolova proslava 30 godina iščekivanog naslova prvaka.

Sve će se utakmice igrati bez gledatelja, ali postoji strah da će se navijači masovno okupljati pred stadionima i tako kršiti pravila socijalnog distanciranja, a to posebno vrijedi za Liverpool.

Portal Goal piše kako su među problematičnima gostujuće utakmice Liverpoola kod Manchester Cityja, Evertona i Newcastlea te ona utakmica Redsa na kojoj bi mogli osigurati naslov prvaka.

Dakle, iako se nijedna od fiksno određenih utakmica ne igra u Liverpoolu, momčad Jürgena Kloppa mogla bi priliku za matematičku potvrdu titule dobiti na domaćoj utakmici protiv Crystal Palacea, koja bi se onda također igrala na neutralnom terenu. U svakom slučaju, Liverpool titulu neće moći proslaviti na svom Anfieldu.

Embed from Getty Images

Press Association javlja kako su preostale dvije sporne utakmice one između Manchester Cityja i Newcastlea te Manchester Uniteda i Sheffield Uniteda.

Iz Liverpoola tvrde da će se rado pokoriti odlukama nadležnih vlasti, ali zamjerili su gradonačelniku Joeu Andersonu na izjavi kojom je insinuirao da će se navijači masovno okupljati pred Anfieldom.

"Naši razgovori s Premier ligom bili su isključivo pozitivni, sa zajedničkim fokusom na zdravlje. Došli smo do konsenzusa koji ispunjava potrebu za nogometom, a ujedno minimalizira potrebu za policijom. Većina utakmica igrat će se kako je i predviđeno, a samo nekolicina na neutralnim terenima, koji još nisu dogovoreni", rekao je Mark Roberts iz policije South Yorkshirea, koja je zadužena za nogomet u cijelom Ujedinjenom Kraljevstvu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više