KAOS u Jazinama

Policija izbacila Tornado iz Jazina. Prekinut susret nakon bakljade i tučnjave

Foto/Video: Basketball.hr

KK ZADAR večeras se nakon 11 godina vratio u Jazine, a povratak je trajao cijelih 11 sekundi nakon čega je utakmica prekinuta zbog navijačkog divljanja.

Na početku utakmice HT Premijer lige između KK Zadar i KK Škrljevo na tribinama navijačke skupine Tornado razvijen je transparent "Gdje bi bio bez mene" koji su navijači Zadra posvetili Upravi kluba.

Nakon toga zapaljeno je i nekoliko baklji na istočnoj tribini dvorane te je veća količina papira bačena na parket, a ubrzo je eskaliralo nasiljem među navijačima.

Utakmica je prekinuta, a odmah je intervenirala policija te primjenom sile izbacila Tornado iz dvorane. Pražnjenje tribine trajalo je oko pola sata koliko je trajao i prekid utakmice koju je na koncu dobio Zadar s 86:75.

Nekoliko osoba je privedeno, a utakmica je nastavljena nakon što je ispražnjena istočna tribina na kojoj se nalazilo oko 300 pripadnika Tornada.

Sutra se očekuje dolazak Tornada na utakmicu između Hrvatske i Srbije u rukometu koja će biti odigrana na dvorani u Višnjiku.

Domaćine su do pobjede predvodili Domagoj Vuković sa 17 koševa, te Mislav Brzoja sa 16 koševa. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Marko Šarac i Karlo Uljarević sa po 21 košem.

Reakcije košarkaša i trenera na incident u Jazinama

Trener Škrljeva Damir Rajković očekivao je dobru atmosferu, pa ga je navijačko divljanje iznenadilo.

"Žao mi je zbog ekcesa koji nije primjeren sportskim terenima, jer smo očekivali dobru atmosferu i zato je ostala gorčina", rekao je Rajković.

Iskusni košarkaš Zadra Luka Žorić kaže da je imao sličnih iskustava.

"Ja sam sportaš i ne mogu komentirati takve stvari vezane uz događanja i bilo bi suludo govoriti o tome. U životu sam doživio istina dosta toga, u jednj prigodi suparnik nije došao na osmu utakmicu u doigravanju."

Trener Zadra Ante Nazor istaknuo je da je bilo ružno gledati prizore s tribina.

"Bila je posebna emocija igrati u Jazinama i sigurno da nam je trebao dodatni impuls nakon što smo se povukli s terena i vratili na parket. Igračima skidam kapu jer su imali fokus i koncentraciju na igru, jer ispred sebe smo imali momčad koja je na domak jednog europskog trofeja.

Što se tiče prekida, okupili smo se i zaista je bilo ružno sve to pratiti i zato sam donio odluku da povučem momčad u svlačionicu, dok se sve ne rasčisti, vezani uz postupke represivnog aparata, da se rasprši dim i da se razmisli o mogućim sankcijama. Mi smo sportaši i morali smo se vratiti. Na pitanje je li odlazak bio u neku ruku podrška navijača, onda mogu kazati da je to bio naš odgovor na sve, jer karikiram, da me netko ne bi krivo shvatio, išli su prsima na bajunetu!"

Od sada nas možete pratiti i na Instagramu pod imenom @indexhr_sport

Pročitajte više