Policija otkrila da je igrača Hajduka tukla mlađa osoba, u Splitu skoro nitko nije čuo za to

Foto: Index 

24 SATA nakon napada na igrače Hajduka u centru Splita, policija je istragom utvrdila da je u ponedjeljak skupina mlađih osoba napala petoricu nogometaša Hajduka, od kojih je jedan ozlijeđen, ali nije zatražio liječničku pomoć. 

U Splitu se skoro nitko ne sjeća tučnjave 

To je jedina informacija koju smo danas doznali u splitskoj policiji, dok u obližnjim kafićima, trgovinama i poslovnim prostorima, koje je naš reporter obišao u potrazi za snimkama kamera, nitko nije čuo za bilo kakvu tučnjavu proteklih dana.

Podsjetimo, stoga - dok je šetao Cankarjevom poljanom u blizini Kluba navijača Torcide, jučer popodne fizički je napadnut mađarski nogometaš Marko Futacs, a s njim su bili suigrači iz Hajduka, Hamza Barry, Savvas Gentsoglou, Hysen Memolla i Ahmad Said. Mlađe osobe provocirale su Saida zbog igre u derbiju dan ranije, u kojem je Hajduk izgubio od Dinama, a Futacs je stao u obranu suigrača.

"Provjerom smo utvrdili kako je u Ulici Zrinsko-frankopanskoj skupina od pet-šest mlađih osoba najprije verbalno, uz psovke, napala nogometaše, a zatim je jedan od tih mladića fizički nasrnuo na 28-godišnjaka, ozlijedivši ga, ali po našim saznanjima on nije zatražio liječničku pomoć", rekla je Ana Čepić, iz Ureda za odnose s javnošću splitsko-dalmatinske PU.

Ozlijeđeni 28-godišnjak je Hajdukov nogometaš Marko Futacs koji je, prema neslužbenim informacijama, udaren nogom u glavu.

Splitska policija nastavlja s izvidnim radnjama na utvrđivanju okolnosti jučerašnjeg incidenta i pronalasku počinitelja, kazali su nam u splitsko-dalmatinskoj PU.

Nisu nam mogli odgovoriti jesu li mlađe osobe izašle iz Boksačkog kluba Torcida, kao što tvrde izvori bliski igračima Hajduka. Torcida je jučer kazala kako su prostorije kluba u to vrijeme bile zatvorene. 

HNK Hajduk je oštro osudio napad na njihove nogometaše, u kojem je ozlijeđen centarfor njihove momčadi Marko Futacs.

Također, Hajduk je izrazio očekivanje da će nadležna tijela brzo utvrditi okolnosti napada, navevši da će klub poduzeti sve mjere kako bi zaštitio svoje igrače. Iz kluba su poručili da se "nikakav oblik nasilja ne smije tolerirati."

Konačno se oglasio i Naš Hajduk i pozvao članove Hajduka na odgovornost i prihvaćanje tuđeg mišljenja.

 

Pročitajte više