POLUFINALE KUPA Split se ne boji Dinama, Osijek u (ne)mogućoj misiji na rasprodanoj Rujevici

Foto: Hina

NAKON gotovo tri mjeseca nastavlja se Kup Hrvatske, koji je stigao do polufinala, a u kojem će igrati Dinamo i Split, te Rijeka i Osijek. Aktualni osvajač Kupa Dinamo danas od 16:45 sati dočekuje u Maksimiru Splićane, koji će biti domaćini uzvrata 14. ožujka na Parku Mladeži.

Posljednjih 16 utakmica u prvenstvu i Kupu Hrvatske Dinamo ne zna za poraz, uz 13 pobjeda i tri remija, te želi nastaviti niz i danas protiv Splita, koji je u četvrtfinalu eliminirao Hajduka, a nedavno i osvojio bod u gradskom derbiju, a stigao je i do pobjede kod Belupa u posljednjem kolu.

"To je polufinale Kupa i moramo biti svjesni težine utakmice. Moramo odigrati jako pametno, kontrolirati igru. Imat ćemo protiv nas solidnu momčad, a nadam se da ćemo dohvatiti dobar rezultat uz isto tako dobru igru", najavljuje Ivajlo Petev, koji će na golu Dinama poslati debitanta Danijela Zagorca, legenda Splita u kojem je proveo 10 godina.

Dinamo je slavio u posljednja četiri međusobna dvoboja.

Akrapović: Dinamo će se dobro morati oznojiti

Iako se u Prvoj HNL bori za opstanak, Split ne dolazi u Zagreb s bijelom zastavom, naprotiv...
 
"Favorit je uvijek onaj tko više ulaže u svoju ekipu i tko ima kvalitetnije pojedince. Dinamo je zasluženo favorit na papiru, ali morat će to dokazati na terenu, dobro će se oznojiti da to potvrde. Na terenu svatko ima šansu pokazati što može, a mi ćemo dati sve od sebe da to za nas izgleda pozitivno. Sigurno da bi to bilo primamljivije za nas da se igra jedna utakmica. U jednoj utakmici je sve moguće, može se iznenaditi, dok je u dvije utakmice ta šansa ipak manja", priznaje trener gostiju Bruno Akrapović.
 
(Ne)moguća misija za Osijek
 
Lider prvenstva Rijeka već 27 utakmice ne zna za poraz u svim natjecanjima, a od nekog hrvatskog kluba kod kuće nije izgubila u zadnjih 45 susreta, što znači da Osijek čeka (ne)moguća misija na Rujevici, gdje se očekuju pune tribine uoči današnjeg dvoboja koji će početi u 18:30 sati.
 
"Čeka nas teška utakmica, koja sa sobom nosi našu želju da pobijedimo i prođemo dalje nakon dvije utakmice u finale Kupa. Veseli nas povratak na Rujevicu. Hvala momčadi i navijačima, koji drže sjajnu atmosferu i to nas veseli. Gledamo sebe i razmišljamo samo o sebi. Sigurno će Osijek biti motiviran zbog slabijeg ulaska u drugi dio prvenstva i moramo biti oprezni", naglašava Matjaž Kek. 

 
Knežević: Zaslužujemo respekt Rijeke
 
Osijek u posljednjih 11 susreta nije uspio svladati Rijeku, uz osam poraza i tri remija, dok na pobjedu u gostima čeka već sedam godina. No, Osječani na najljepši način žele proslaviti 70. rođendan.
 
"U svaki susret ulazimo sa željom da budemo bolji od suparnika, tako je i ovaj put, bez obzira na njegovu objektivnu kvalitetu koja je svima poznata. Moramo vjerovati u sebe, odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku i s takvim pristupom započeti i završiti utakmicu. Siguran sam da i nas Rijeka respektira, što naša momčad svakako i zaslužuje", rekao je veznjak Josip Knežević.

Pročitajte više