Srni propada prelazak u Barcelonu? Favorit za Camp Nou postao Juveov bek

Foto: Guliver Image/Getty Images

AKTUALNI prvak Italije Juventus prodat će Stephana Lichtsteinera već u siječnju tijekom zimskog prijelaznog roka.
 
Tu vijest danas je prenio Gol Italia, a Talijani pišu kako je švicarski reprezentativac pao u drugi plan dolaskom Danija Alvesa i Juana Cuadrada te kako je posve izvjesno da Massimiliano Allegri više ne računa na odličnog braniča.
 
Lichtsteinerov ugovor ističe u lipnju, a Juventus je navodno dao do znanja kako Švicarca nema namjeru prodati nijednom klubu u Serie A, iz razloga da kako ne bi pojačao svoje direktne rivale u borbi za titulu na Apeninima.
 
Lichtsteiner jasno nije zadovoljan statusom u momčadi. Ove je sezone odigrao samo tri utakmice u svim natjecanjima, a Allegri ga nije prijavio ni za Ligu prvaka, što Švicarcu otvara mogućnost transfera u jedan od jačih europskih klubova koji igra u najelitnijem nogometnom natjecanju.
 
U slučaju da ga ne uspije prodati, Juventus će, kako pišu Talijani, morati Lichtsteineru isplatiti određeni iznos ili će pak morati produžiti ugovor.
 
No, takav scenarij je gotovo pa nemoguć jer je nekoliko jakih klubova već bacilo oko na ''superiskusnog'' braniča, a uz Bayern i Chelsea, jedan od najozbiljnijih je Barcelona.
 
Barca je 2015. iz Seville dovela Aleixa Vidala, koji se ove sezone trebao nametnuti Enriqueu kao adekvatna zamjena za Danija Alvesa, novu akviziciju Stare dame, no ovaj se pokazao kao ''mačak u vreći'' i Barca bi se rado riješila Španjolca. 
 
Kako smo pisali i jučer, u kombinacijama za desni bok Luis Enrique vidi nekoliko igrača. Od mlađahnih Bellerina (21) iz Arsenala, Kimciha (21) iz Bayerna te 22-godišnjeg Joaa Cancela iz Valencije, do Lichtsteinera (32) i Srne (34).
 
Hoće li baš Švicarac pokvariti fantastičan scenarij po kojem bi legendarni hrvatski kapetan sjajnu karijeru završio ni manje ni više nego na mitskom Camp Nou?
 

Pročitajte više