Esport

Pomogao sinu da ode na svjetsko prvenstvo u Fortniteu i osvoji 330 tisuća kuna

Foto: 123rf

IGRAČ pod nadimkom BuckeFPS kvalificirao se na svjetsko prvenstvo u Fortniteu i time osvojio više od 330 tisuća kuna, a najzaslužniji za veliki uspjeh bio je njegov otac. Kako bi mu zahvalio, napravio je video u kojem se vidi kako mu otac savjetima pomaže u ključnim trenucima igre i na kraju ga obavještava da se plasirao na završni turnir s nagradnim fondom od gotovo 200 milijuna kuna, odnosno 30 milijuna dolara.

>Mike Tyson uložio u esport ekipu i priznao što on voli igrati

U medijima se često piše o mogućem negativnom utjecaju videoigara na djecu. Kako izazivaju ovisnost, upropaštavaju mlade, a odnedavno i brakove. Naravno, postoji i druga strana priče. Danas mnogi mladi sanjaju o karijeri profesionalnog gamera ili streamera, a neki roditelji svoju djecu u tome i podržavaju. Takvog oca ima BuckeFPS, koji se upravo uz njegovu pomoć klasificirao na jedan od najvećih i najbogatijih esport turnira na svijetu. 

BuckeFPS napravio je video s dijelovima najvažnijih mečeva kroz koje se kvalificirao na svjetsko prvenstvo. U zahtjevnim situacijama uvijek ga prati glas njegova oca, koji ga smiruje, podsjeća koliko mu bodova treba da bi osigurao mjesto na završnom turniru, koliko je igrača još ostalo u igri, kao i kako da se postavi u određenim situacijama. Ne samo da otac zna kako podržati svoje dijete nego i jako dobro razumije igru. Međutim, priča tu ne staje. 

Nakon što ga je otac obavijestio da se plasirao na završni turnir i osvojio više od 330 tisuća kuna te da će se za veću nagradu natjecati protiv najboljih igrača iz cijelog svijeta, dao mu je još jedan savjet: "Učini mi još jednu uslugu. Budi skroman, zahvalan igrač." Plasman na završnicu svjetskog prvenstva u najpopularnijoj igri današnjice za ovog je gamera možda prekretnica u životu, a sve je to prošao uz pomoć oca. Na kraju su potekle i suze radosnice. 

BuckeFPS na LAN finalu neće moći imati podršku svoga oca, barem ne na isti način kao kroz kvalifikacije, ali nema sumnje da će mu to biti dodatni motiv da napravi veliki rezultat. Sigurno će se u određenim situacijama sjetiti što bi mu otac rekao da je pokraj njega. Svjetsko prvenstvo o Fortniteu održat će se od 26. do 28. srpnja u New Yorku.

Pročitajte više