Pomor favorita u Beogradu: Petzschner izbacio i Južnija

NAKON što je u utorak porazio Ivana Dodiga, njemački je tenisač Philipp Petzschner, trenutačno 76. igrač ATP-ove ljestvice, u srijedu iz turnira izbacio prvog nositelja i branitelja naslova, Rusa Mihaila Južnija.

Slavio je 27-godišnjak pred svojom publikom u srijedu 7-6(5), 3-6, 6-2 osvetivši se time Južniju za lanjski poraz u polufinalu istog turnira.

Petzschner inače najlošije igra na zemljanoj podlozi. Do ovog je turnira u 28 mečeva odigranih na zemljanoj podlozi na ATP Touru ostvario samo deset pobjeda.

U četvrtfinalu će nekoć 35. tenisač svijeta igrati protiv Talijana Potita Staracea, koji je sa 6-4, 6-2 pobijedio šestog nositelja, Ukrajinca Sergija Stahovskija.

Za još se jedno veliko iznenađenje pobrinuo 19-godišnji Bugarin Grigor Dimitrov. Najmlađi igrač unutar Topa 100 pobijedio je u meču drugog kola četvrtog nositelja, Cipranina Marcosa Baghdatisa, 3-6, 7-6(6), 6-2 spasivši putem do pobjede dvije meč-lopte Cipranina u tie-breaku drugog seta. Perspektivnom je Bugarinu ovo prvi plasman u četvrtfinale jednog ATP turnira.

Najboljepozicionirani (3.) nositelj u turniru ostao je lanjski finalist, hrvatski tenisač Marin Čilić, koji će svoj meč drugog kola protiv Argentinca Horacija Zeballosa odigrati sutra.

 

ATP München, 2. kolo:
 
Petzschner – Južnij (1) 7-6(5), 3-6, 6-2

Starace – Stahovskij (6) 6-4, 6-2

Dimitrov – Baghdatis (4) 3-6, 7-6(6), 6-2

Mayer (5) – Gabašvili (kasnije)

Pročitajte više