Pompey pijan od uspjeha: Borit ćemo se za Kranjčara i Diarru i opet osvajamo Kup!

HARRY REDKNAPP je poznat kao trener koji uvijek želi "dva-tri igrača", ali nakon trijumfa u Kupu, za Europu traži prava pojačanja. Prvi strateški cilj je dakako, borba za Niku Kranjčara i Lassanu Diarru, dva mlada veznjaka koji su srce momčadi. Klupska uprava ga potpuno podržava u oba napora.

Portsmouthov izvršni direktor Peter Storrie je odmah poručio kako će menadžeru biti na raspolaganju sredstva za "prava" pojačanja, ali nešto teži će posao biti borba za ostanak dvojca kojega žele mnogi veliki klubovi, iako je Kranjčar već izjavio kako mu interes Arsenala godi, ali da mu se ne ide nigdje iz Pompeya.

Tony Adams, nekada proslavljeni Arsenalov kapetan, a sada Redknappov pomoćni trener, je izjavio da će Diarru (koji je u klub stigao prije samo pet mjeseci iz Arsenala), ako nastavi s igrama kao što je bila ona iz finala Kupa na Wembleyu, "vjerojatno izgubiti".

"Portsmouth će se morati potruditi kako bi ga zadržao i mora biti na njegovoj razini", vrlo otvoreno je Adams poručio klupskom vodstvu, što im je činiti ako žele zadržati sjajnog defenzivnog veznjaka.

Harryju kip i novac za pojačanja i "zadržanja"

Storrie je, očigledno opijen povijesnim uspjehom (ali i Gajdamakovim kapitalom koji ga podupire), najavio da klub na Fratton Parku treba dignuti spomenik treneru koji ga je doveo do trofeja na Wembleyu, ali da se počasti slatkorječivom Harryju neće zaustaviti samo na njegovoj skulpturi. Direktor je prije današnjeg sastanka s trenerom najavio kako je, što se tiče trošenja na pojačanja i dovođenja kluba na još višu razinu, "nebo granica":

"Dovest ćemo još igrača, pojačati momčad i biti sve bolji i bolji. Želimo obraniti Kup i naravno ostvariti bolji plasman u prvenstvu, od 8. mjesta koje smo izborili ove godine. Dovest ćemo još kvalitetnih igrača, ali i proširiti konkurenciju u momčadi. Nakon osvojenog Kupa nećemo mirovati nego na tome graditi novi uspjeh."

Portsmouth se boji Eura

U pokušajima da zadrže dva stožerna igrača u vezi veliku će ulogu imati predstojeće EP na kojemu bi prema najavama, upravo Diarra i Kranjčar trebali biti među zvijezdama turnira. Ako se iskažu u Austriji i Švicarskoj (a vjerojatno i bez obzira na to), Pompey će ih teško zadržati kad počnu pljuštati multimilijunske ponude klubova iz Lige prvaka.

Z.A.
Foto: AFP

Pročitajte više