NK Osijek

Poms otkrio što mu je Bjelica rekao nakon ponude da postane trener Osijeka

RENE POMS bio je pomoćnik Nenadu Bjelici u Osijeku, a nakon što je Bjelica dobio otkaz, postao je glavni trener. Poms je dugogodišnji Bjeličin pomoćnik, ali je već početkom ove godine otkrio da bi volio započeti samostalnu trenersku karijeru.

"Još u veljači naznačio sam Nenadu kako bih se volio otisnuti u samostalne trenerske vode. Dobio sam njegovu podršku u toj namjeri. Imao sam tada dvije ponude za posao, ali one nisu bile ono što sam očekivao, pa sam ostao u Osijeku. Inače, imam određenog iskustva kao prvi trener jer sam četiri godine na početku karijere vodio Bruck/Mur. Niža je to razina nogometa bila, imaš nešto manje kvalitetne igrače, ali princip rada se ne razlikuje previše", rekao je Poms.

"Bjelica mi je rekao da je ovo velika prilika za mene"

Otkrio je i što se događalo u tom tjednu nakon što je otišao Bjelica. "Kada je Nenad otišao, prva moja misao bila je, OK, odlazimo i svi mi zajedno s njim. No, klub je od nas tražio da poštujemo ugovore koje imamo, pa smo imali samo dvije opcije. Dati ostavku, što bi značilo kako klubu trebamo platiti odštetu, što bi po meni bilo glupo, ili nastaviti raditi. Prvo mi je rečeno kako trebam voditi treninge do dolaska novog trenera, a dan-dva nakon toga ponuđeno mi je da preuzmem momčad. 

Prvi poziv koji sam obavio nakon te ponude bio je prema Nenadu Bjelici. Morao sam ga pitati ima li on što protiv da ga naslijedim. Rekao mi je samo kako je to velika prilika za mene koju trebam prihvatiti te da mi želi puno sreće. Da je njegov odgovor bio drukčiji, ne bih prihvatio ponudu Osijeka", rekao je Poms, prvi stranac na klupi Osijeka.

"Vrlo sam ponosan što sam baš ja taj, ali znam i kakvu odgovornost to nosi sa sobom. Nisu svi moje imenovanje dočekali s odobravanjem, ali takav je trenerski poziv. Ljudi malo znaju o meni i mojim trenerskim idejama, ali zato se sad imam priliku predstaviti na velikoj sceni i ne mislim je propustiti."

Pročitajte više