Ponovno preokret oko Brekala. Ipak bi na kraju mogao doći u Dinamo?

Foto: EPA

ČINILO se da je priča o povratku Josipa Brekala u Dinamo stvar prošlosti, ali sada su stigle nove informacije koje govore da je Brekalov povratak na Maksimir ipak moguć. Naime, talijanski novinar Nicolo Schira, isti onaj koji je među prvima objavio da se Ivan Perišić vraća u Hajduk i potpisuje ugovor na godinu i pol, navodi da je Dinamo ponovno u igri za Brekala.

"Salernitana nije uspjela ponudom uvjeriti Brekala. Dinamo Zagreb ga i dalje pokušava dovesti na posudbu do ljeta", objavio je Schira na svom profilu na X-u najavivši mogući dolazak još jednog kapitalca u HNL. Perišić je neusporedivo veće ime od Brekala, ali i ovaj bi posao odjeknuo, posebno u kontekstu borbe za titulu koja dugo nije bila neizvjesnija. 

Kako je ranije propao dolazak Brekala?

Podsjetimo, trener Dinama Sergej Jakirović uoči početka prijelaznog roka rekao je da želi Arbera Hoxhu i Josipa Brekala. Hoxha je i došao, a o transferu povremenog hrvatskog reprezentativca u Dinamo pisalo se i prije toga. U neku ruku, to je bilo i logično - Brekalo nije bio u planovima trenera Fiorentine, želio je negdje igrati, Dinamu je trebalo lijevo krilo, a Brekalo je ipak provjerena klasa.

Kako smo nedavno bili doznali, Dinamo je pristao na njegove uvjete dosta brzo. Fiorentina nije željela plaćati igrača na posudbi u drugom klubu pa je Brekalu rekla da se s Dinamom dogovori oko plaće. Brekalo je pristao na manju plaću, a imao bi oko 40 tisuća eura manje mjesečno nego u talijanskom klubu.

Brekalo je htio doći u Dinamo, ali je, među ostalim, računao da će biti standardni član prve postave. Njegov glavni cilj bio je izboriti mjesto na popisu hrvatskog izbornika Zlatka Dalića za Europsko prvenstvo, što je namjeravao napraviti u Maksimiru. No kad je Hoxha stigao, Brekalo je shvatio da je dobio ogromnu konkurenciju i odjednom mu ta opcija više nije bila toliko zanimljiva.

Pročitajte više