Ponovo neredi hrvatskih navijača: U Sloveniji sukob Armade i Viola

GOSTOVANJA hrvatskih klubova van granica Lijepe naše čini se ne mogu proći bez izgreda. Idu li huligani namjerno izvan Hrvatske misleći kako neće biti sankcionirani ili ih veći postotak alkohola u krvi tjera na takva djela, ili oboje?

Nakon subotnjih nereda u Kapfenbergu, austrijskom gradiću čiji su stanovnici ostali zapanjeni sukobima s policijom i razbijanjem svega što se huliganima našlo na putu, pošteđeno nije ostalo ni mjesto Slovenske Konjice u kojemu su prijateljski susret igrali Maribor i Rijeka.

Epilog sukoba su ozlijeđena četiri slovenska policajca i dva navijača, te oštećena dva automobila, priopćila je policijska uprava iz Celja, prenosi slovenski Dnevnik. Iz policije je priopćeno i kako utakmica nije bila prijavljena, te da organizatori nisu imali zaštitare na stadionu. Policija je navodno za susret doznala u posljednjem trenutku i učinila ono što je mogla učiniti.

Dnevnik piše kako je policija na tribinu pustila 50-ak mariborskih navijača, dok riječke navijače nije pustila jer je na stadionu jedna tribina, kako bi spriječila sukob. Zanimljiv je jedan komentar čitatelja Dnevnika. Kaže kako je nevjerojatno to što su navijači Dinama napravili u Austriji, te da ubuduće utakmice hrvatski klubovi igraju u Hrvatskoj. "Ne plaćamo mi svoje policajce da se natežu s takvim luđacima" - dodaje.

Novi list piše kako su Viole čim su ugledali navijače Rijeke krenuli prema njima  bacajući razne predmete, na što im Armada nije ostala dužna. Do obračuna je došlo na parkiralištu, a završio je nakon pola sata kada su stigli specijalci iz Maribora. Prema njihovim informacijama navijači Maribora hodali su ulicama mjesta prije utakmice naoružani palicama i stražareći na prilaznim cestama, a list saznaje i kako je moguće da je sukob bio dogovoren.

Utakmica se igrala jučer poslijepodne, a Rijeka je pobijedila s 2:1.

A.H.
Foto: Dnevnik.si

Pročitajte više