Portugal bez Ronalda srušio rekord. Društvene mreže mu se smiju, suigrači ga brane

Foto: Profimedia

PORTUGALSKA reprezentacija nastavila je savršeni niz u kvalifikacijama za Euro 2024. svojom najuvjerljivijom pobjedom u povijesti. Za šestu pobjedu iz šest utakmica Portugalci su deklasirali Luksemburg 9:0, nadmašivši za jedan gol svoj stari rekord ostvaren triput, a posljednji put protiv Lihtenštajna 1994. godine.

Do rekordne pobjede došli su bez Cristiana Ronalda, koji je - slučajno ili ne - u petak u pobjedi nad Slovačkom 1:0 zaradio treći žuti karton u kvalifikacijama te propustio ovaj okršaj zbog suspenzije. Naravno, društvene mreže su planule i zaključile kako je upravo izostanak Ronalda razlog za takvu napadačku rapsodiju Portugala.

No njegovi suigrači odlučno odbacuju takve kalkulacije. "Da je Ronaldo igrao, rezultat bi bio isti. Pomogao bi svojim golovima i asistencijama. Nije njegov izostanak razlog što smo pobijedili devet razlike", rekao je PSG-ov veznjak Danilo.

Tek drugi poraz Luksemburga u šest utakmica

Goncalo Inacio, Goncalo Ramos i Diogo Jota Luksemburgu su zabili po dva gola, Ricardo Horta, Bruno Fernandes i Joao Felix po jedan, a Fernandes je imao i tri asistencije.

Luksemburgu je to bio tek drugi poraz u šest kvalifikacijskih skupina te drži treće mjesto u skupini J s 10 bodova, nakon što je pobijedio Lihtenštajn i Island, šokirao BiH u Zenici i uzeo bod na gostovanju u Slovačkoj.

Pročitajte više