BOKS

Poslao protivnika u komu pa mu napisao pismo: "Molim se za tebe, plačem"

Foto: Guliver Image/ Getty Images

AMERIČKI boksač Charles Conwell napisao je pismo Patricku Dayju, Britancu kojeg je nokautirao u ponedjeljak tijekom međusobnog okršaja u ringu.

Conwell je nokautirao Dayja u desetoj rundi borbe, a uslijed zadobivenih udaraca britanski borac odmah je odvezen u bolnicu. Tamo je podvrgnut operaciji mozga i od tada je u komi. Njegov trener Joe Higgins istaknuo je da se 23-godišnjak bori za život, što je posebno teško palo Conwellu.

"Nikada mi nije bila namjera da se ovo dogodi. Samo sam želio pobijediti. Da mogu vratiti vrijeme unazad, to bih i napravio. Nitko ne zaslužuje da mu se ovo dogodi. Borbu vraćam unazad u glavi i razmišljam što bi bilo da ti se ovo nikada nije dogodilo, kao i zašto ti se ovo dogodilo. Ne mogu prestati razmišljati o tome. Molio sam se za tebe toliko puta, toliko puta sam plakao jer nisam ni mogao zamisliti kako bi se moja obitelj i prijatelji osjećali.

Vidim te gdje god odem i o tebi čujem samo najljepše stvari. Razmišljao sam o napuštanju boksa, ali ne znam je li to ono što bi ti želio. Znam da si borac u srcu i odlučio sam to ne napraviti, već se boriti i osvojiti svjetsku titulu jer to je ono što si ti želio i to je ono što ja želim. Motivirat ćeš me svakog dana i davat ću sve od sebe svaki put kad zakoračim u ring.

Iskreno, Charles Conwell", napisao je Amerikanac.

Svijet profesionalnog boksa prethodnih mjeseci vidio je dvije velike tragedije. Od ozljeda zadobivenih u ringu preminuli su Rus Maksim Dadašev i Argentinac Hugo Santillan.

Pročitajte više