MEDALJA NAKON DRAME Hrvatska osvojila europsku broncu!

Foto: Jozo Čabraja/  HRS; Hina

HRVATSKA rukometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Poljskoj. U utakmici za treće mjesto Hrvatska je svladala Norvešku s 31:24.

Hrvatskom rukometu ovo je treće brončano odličje na europskim prvenstvima, a osim toga pobjedom nad Norveškom Hrvatska se direktno kvalificirala na Svjetsko prvenstvo 2017. u Francuskoj.

>>> TIJEK SUSRETA

Za razliku od polufinalne utakmice sa Španjolskom, Željko Babić od prve je minute na teren poslao Ivana Stevanovića, Zlatka Horvata i Marka Mamića. Upravo je motivirani Mamić otvorio utakmicu pogotkom i Hrvatska je u uvodu susreta stekla pristojnu prednost koja se povećala krajem prvog dijela. U periodu od 15. do 21. minute Hrvatska je nanizala pet laganih pogodaka te je otišla na odmor s ugodnih plus četiri.

Hrvatska vratila Norvešku u život

Međutim, bilo je samo pitanje vremena kada će se Norvežani vratiti u život, jer to je nešto što ih krasi na ovom turniru. Crna rupa hrvatske reprezentacije nastupila je odmah na početku drugog poluvremena. Hrvatska je do 41. minute postigla tek dva gola, što su Norvežani iskoristili i vratili se na 17:17, ali tu je i stao njihov udarni val.

Čudesni Stevanović

Hrvatska se mučila u napadu, lopta je bila spora, ali sve loše u napadu Babićevi igrači korigirali su igrom u obrani. Tamo je, pak, glavnu riječ vodio sjajni Ivan Stevanović, koji je u 50. minuti obranom sedmerca prelomio utakmicu. Norvežani su potonuli, Hrvatska je preko dvije kontre stigla do ugodnih plus 4 i pet minuta prije kraja utakmice bilo je jasno da će hrvatski rukometaši osvojiti medalju.

Stevanović je do kraja utakmice upisao 14 obrana (37 posto), dok je prvi strijelac u hrvatskim redovima bio Zlatko Horvat s osam golova. Domagoj Duvnjak zabio je šest pogodaka, a Marino Marić i Manuel Štrlek po četiri. 

HRVATSKA - NORVEŠKA 31:24

Pročitajte više