hnl

Poslušajte kako je Kohorta žestoko dočekala Čolaka

Foto: Pixell

OSIJEK i Rijeka večeras u Gradskom vrtu igraju jednu od ključnih utakmica u borbi za europske pozicije. Borba za drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka bit će neizvjesna do posljednjeg kola. Osijek je četvrti s 53 boda, Rijeka ima bod manje, a ispred njih su Hajduk s 54 i Lokomotiva s 57 koji su svoje utakmice odigrali jučer.

Dinamo je, podsjećamo, osigurao naslov prvaka.

Posljednji okršaj ovih klubova završio je velikom dramom na terenu, ali i izvan njega. Rijeka je u polufinalnoj utakmici Kupa 31. svibnja pobijedila 3:2 nakon što je Osijek do 66. minute vodio 2:0 i dominirao.

Uslijedile su brojne sudačke pogreške Igora Pajača nakon kojih je Rijeka uhvatila zamah te se na kraju plasirala u finale u kojem će početkom kolovoza igrati protiv Lokomotive. Stoga je ova utakmica za oba protivnika još važnija, a Gradski vrt ju je čekao mjesec dana

Kohorta je žestoko dočekala momčad Rijeke i nije joj zaboravila ono što se dogodilo u Kupu. Gradskim vrtom je uoči utakmice odjekivalo ''Cigani, Cigani'', a najžešći doček je dobio napadač Rijeke Antonio Čolak. Na predstavljanju se njegovo ime nije moglo čuti od zvižduka i uvreda.

Podsjetimo, odmah po završetku sporne Kup utakmice na Rujevici došlo je do nezapamćenog skandala. Antonija Čolaka, strijelca drugog gola domaćina, šakom u glavu je opalio igrač Osijeka Eros Grezda. Incident se dogodio na parkiralištu ispred svlačionica. Zbog svega je intervenirala i policija koja je izvršila službenu obradu događaja.

Grezda je priznao napad, ali tvrdi da ga je Čolak provocirao i vrijeđao na nacionalnoj osnovi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više